U bevindt zich hier: Orange Lions & Academies » Orange Lions (V) » VU15 » Orange Angels ten strijde met 'Fire, Sweat and Orange Blood'

Terug naar overzicht

Orange Angels ten strijde met 'Fire, Sweat and Orange Blood'

12 juni 2017 10:55:00

De Orange Angels gaan komende zomer en na- (en voor)jaar hun Europese titeltoernooien en kwalificatieduels spelen met als strijdmotto 'Fire, Sweat and Orange Blood'. Dat is de slogan die is bedacht voor de campagne 2017/'18 voor alle nationale selecties bij de vrouwen, inclusief rolstoelbasketbal en 3x3. De campagne werd afgelopen zondag tijdens de kick-off bijeenkomst van alle Orange Angels-selecties in de Apollohal in Amsterdam gelanceerd. Alleen de rolstoelbasketbalsters ontbraken daar, omdat ze een trainingskamp in België hebben belegd op weg naar het EK, dat voor hen al op 19 juni a.s. begint.

Het is al de zesde keer dat het zomerseizoen van de Orange Angels met een dergelijke (foto)campagne wordt afgetrapt. De eerste keer gebeurde dat nog met Dutch Angels al bijnaam, die later werd veranderd in Orange Angels om het oranjegevoel nog wat meer nadruk te geven. Op de eerste foto in 2012 stonden Lisanne de Jonge, Emese Hof, Kourtney Treffers, Isabella Slim, Leonie Kooij en Marlou de Kleijn. Voor deze zesde editie mochten Karin Kuijt (senioren), Lotte Sant (VU16), Jacobine Klerx (3x3), Zoë Slagter (VU18), Bo Kramer (rollers) en Myrthe den Heeten (VU20) naar de fotostudio van John Geven in Nuenen komen. 

De campagneposter toont de zes Angels in een Game of Thrones-achtige setting, voor deze gelegenheid veranderd in Game of Hoops. Ze staan in een mystieke ondergronds landschap rondom een vuurbal - een vuurbasketball uiteraard. ‘Game of Hoops’ geeft het geheel een basketballtwist en de ondertitel verduidelijkt waar het echt om gaat: Fire, Sweat and Orange Blood. 'Fire', het vuur, staat voor de gedeelde passie voor basketball en de bal symboliseert de gezamenlijke kracht en energie. De Angels halen kracht uit deze bal maar delen ook hun eigen kennis, kunde en kwaliteiten. ‘Sweat’ staat voor het harde werk dat geleverd moet worden om optimaal te kunnen presteren en door de aderen van onze Angels stroomt 'Orange Blood’. De begeleidende tekst roept het bijzondere gevoel op om Orange Angel te mogen zijn: They are young - they are brave - they are the honest set!  Een tekst die is gebaseerd op het eighties-nummer Hunter and the Hunted van Simpleminds.

Communicatiemedewerker Ronald van Dam over de fotoshoot: "De Nederlandse Basketball Bond beschikt niet over een grote communicatieafdeling en dito middelen om ongeremd en onbeperkt campagne te kunnen voeren. Met beperkte mankracht en middelen wordt op creatieve wijze geprobeerd toch op te vallen. Aan het begin van elke basketballzomer worden de Orange Angels op een bijzondere manier gepresenteerd aan de nationale en internationale basketballwereld. Met hulp van onze vormgever GreatMatch, John Geven Studio's en Severine's Vision (visagie) zijn we er ook dit keer weer in geslaagd, vinden we zelf, verrassend voor de dag te komen. Wat ons betreft, mag iedereen de foto zoveel mogelijk delen en verspreiden." 

NBB video

 

  -  

Meer »

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF