U bevindt zich hier: Orange Lions & Academies » Orange Lions (V) » VU15 » Orange Angels VU15 groeien enorm tijdens Copenhagen Invitational

Terug naar overzicht

Orange Angels VU15 groeien enorm tijdens Copenhagen Invitational

20 juni 2017 11:57:00

De Orange Angels VU15 hebben hun eerste van twee toernooien die ze deze zomer spelen, achter de rug. Afgelopen weekend deden de Angels in deze leeftijdsklasse weer met twee teams van tien speelsters mee aan de Copenhagen Invitational, waarbij het doel was iedereen zoveel mogelijk internationale ervaring op te laten doen. In het tweede traject richting de North Sea Basketball Development Cup (een toernooi met Zweden, Denemarken, Duitsland en Nederland als deelnemers) wordt  een nieuwe selectie gemaakt van twaalf speelsters. 

Nederland Oranje
De eerste wedstrijd tegen Engeland werd een 56-48 zege voor Nederland Oranje, gecoacht door Linda Appers, Karen Heinen en Felix Lechner. In een veel te harde wedstrijd was Team Oranje de bovenliggende partij, door hun eigen spel te blijven spelen. Tegen IJsland Wit boekten de Angels een ruime overwinning: 41-77. Ook de wedstrijd tegen een delegatie uit Granada sloot Oranje winnend af door de lange meiden tegen de kleinere Spaanse tegenstanders met succes in stelling te brengen. Het resultaat was een halve finale plek voor Nederland Oranje. In die halve finale was het Hongaarse Casta DSE een maatje te groot: 77-41. Het verschil werd in de eerste helft gemaakt. In de tweede helft bleef Oranje lang bij. In de troostfinale speelden de Angels van Team Oranje hun beste wedstrijd van het toernooi, ondanks dat ze van Denemarken Wit verloren met 46-41. Gedreven teamspel was uiteindelijk niet genoeg voor de winst, maar wel om met een positief gevoel het toernooi te eindigen.

Het is een inmiddels een traditie dat de gekregen vaantjes van andere landen worden verdeeld onder de speelsters. Teamplayer bij Nederland Oranje was Lotte van Kruistum, de beste hussler Alissa van der Plas en de Beast Award ging naar Lea Romkes.

Nederland Wit
De eerste wedstrijd van Nederland Wit, gecoacht door Yvonne Lansink Rotgerink, Annie Druif en Felix Lechner, tegen Denemarken Wit ging verloren met 42-50. Team Wit was in de eerste wedstrijd nog erg aan het zoeken naar het juiste spel. De wedstrijd tegen Noorwegen werd een ruime overwinning, waarin veel inside werd gescoord en snelle fastbreaks gespeeld konden worden. Op zaterdag verloor Wit van een selectieteam uit Berlijn. De wedstrijd werd in de laatste minuten net uit handen gegeven, doordat de Duitsers toch met scherp begonnen te schieten vanaf de driepuntslijn: 61-63. Daardoor werd Nederand Wit veroordeeld om voor de negende t/m twaalfde plek te spelen. Tegen Luxemburg zetten de Nederlandse meiden de opgaande lijn door, in wederom een spannende wedstrijd. Nederland won uiteindelijk met 56-55 door veel aanvallende rebounddruk en het lengteoverwicht goed uit te spelen. De wedstrijd om de negende plek tegen Finland Wit, speelden de Angels op hun tandvlees, maar toonden enorm veel karakter door de wedstrijd vanaf begin af aan in handen te houden tegen het fysiek sterkere Finland.  Veel afwisselende verdedigingsvormen hielpen Nederland aan een mooie 49-42 zege en de negende plaats.

De vaantjes gingen naar Floor Toonders (teamplayer), Lolo Keijzer (hussler) en (gekozen door het team) Maud Haze (bikkel)

De hoofdcoaches Yvonne Lansink Rotgerink en Linda Appers toonden zich trots na afloop: "Deze lichting 2002-meiden is een talentvolle groep, die in vier trainingen en in drie dagen internationale wedstrijden, in staat is geweest om op mentaal, fysiek en taktisch gebied enorm  te groeien. Beide teams speelden aan het einde van het toernooi hun beste wedstrijd. En beide teams winnen drie van de vijf wedstrijden. Mooi ook om te zien hoe zich dit proces ontwikkelt. Het geeft vertrouwen voor het tweede traject dat op 21 juli begint."

NBB video

 

  -  

Meer »

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF