U bevindt zich hier: Orange Lions & Academies » Orange Lions (V) » VU15 » Nieuwsarchief

Brons voor Orange Angels bij Copenhagen Invitational

Maandag 22 juni 2015
De Orange Angels zijn bij de Copenhagen Invitational in de Deense hoofdstad Kopenhagen met twee teams in de prijzen gevallen. Lees meer...

Orange Angels VU15 klaar voor Kopenhagen

Woensdag 17 juni 2015
Voor de Orange Angels VU14 en VU15 staat komend weekeinde in het teken van de Copenhagen International. De jonge Angels gaan met twee VU14-teams en één VU15-team naar de Deense hoofdstad. Lees meer...

Jongste Orange Angels ontwikkelen zich in Kopenhagen

Dinsdag 24 juni 2014
Jaarlijks organiseert de Deense basketballvereniging Værløse in samenwerking met Fiba Europe een toernooi voor nationale jongens- en meisjesteams U14 en U15: de Copenhagen Invitational. Nederland deed afgelopen weekeinde bij de meisjes met drie teams mee aan dit toernooi: twee U14-teams en een U15-team. Lees meer...

Orange Angels VU14 en VU15 naar Kopenhagen

Donderdag 19 juni 2014
Tijdens de laatste selectietraining afgelopen zondag in de Apollohal in Amsterdam hebben de bondscoaches van Orange Angels VU15 (Chris van Kampen) en de Orange Angels VU14 (Yvonne Lansink Rotgerink en Jeanine Tjin-A-Sioe) de selecties bekend gemaakt voor de Copenhagen Inventational, die van 19 t/m 22 jui wordt gehouden. Dit internationale toernooi in Kopenhagen is vooral voor de VU14-ploeg de eerste kennismaking met internationaal basketball. De Angels VU14 reizen af met twee teams, de Angels VU15 met één team. Lees meer...

Selectie Orange Angels VU15: Rosalie Aandewiel (Grasshoppers), Robyn Bouwer (Rotterdam Basketball), Isa Jacobs (Dozy BV Den Helder)), Famke Hermans (Almonte), Marina Henstra (NBB Basketball Academy Utrecht/UBALL), Monique van Wijk (BAS Biddinghuizen), Lindsey Pengel (Landslake Lions), Julia Jorritsma (EBBC), Zoë Slagter (Lokomotief Rijswijk), Hannah Joosten (High Five Tilburg), Katoo Koenen (Batouwe Basketball) en Liselotte Fokker (NBB Basketball Academy Zwolle).

Vierde plaats voor Dutch Angels VU15 in Aalborg

Zondag 18 augustus
De Dutch Angels VU15 hebben de North Sea Development Cup in het Deense Aalborg afgesloten op de vierde plek. Achteraf bezien had de jonge Nederlandse ploeg volgens bondscoach Chris van Kampem het openingsduel tegen Denemarken moeten winnen. Nu ging dat op vrijdag met 59-55 verloren, waarna op zaterdag een kansloze 87-52 nederlag volgde en vandaag op de slotdag ook Duitsland 54-39 te sterk was. Lees meer..

Dutch Angels VU15 naar North Sea Development Cup

Woensdag 14 augustus
De Dutch Angels VU15 doen mee aan de North Sea Development Cup, die van vrijdag 16 t/m zondag 18 augustus in het Deense Aalborg wordt gehouden. De selectie van Nederland VU15 bestaat uit de volgende twaalf speelsters: Rosalie Aandewiel (Grasshoppers), Denise Bloemkolk (ProBuild Lions), Noortje Driessen (Grasshoppers), Evi Dekker (BV Hoofddorp), Tessa de Graaff (Almonte), Epiphany Etiënne (ProBuild Lions), Yfke Hoek (NBB Basketball Academy Noord/RTC Noord), Lisanne Bonnema (ProBuild Lions), Jessica de Raat (Orca’s), Marleen Peek (NBB Basketball Academy Zwolle/Landstede), Tessa Schellekens (Almonte) en Mardi Westenberg (CTO Amsterdam).

De staf bestaat uit Chris van Kampen (hoofdcoach), Molly McDowell (assistent), Jelle Bakker (fysiotherapeut) en Joyce Bolman (teammanager). Nederland VU15 opent het toernooi op  vrijdag om 15.00 uur tegen Denemarken.  Op zaterdag is om 15.00 uur Zweden de tegenstander en op zondag om 09.30 uur speelt VU15 tegen Duitsland.

Nederland VU15 derde bij Copenhagen Invitational

Zondag 16 juni
De Nederlandse Basketball Bond was met zes teams vertegenwoordigd bij de Copenhagen Invitational. Geen van de teams slaagde er in om de eindstrijd te bereiken. Nederland VU15 legde beslag op het brons. Lees meer..

Nederland VU15 naar Copenhagen Invitational

Maandag 10 juni
Nederland VU15 doet van vrijdag 14 t/m zondag 16 juni mee aan de Copenhagen Invitational in Denemarken. De speellocaties zijn de Farum Arena en de Sondervanghalle.

De selectie van Nederland VU15 bestaat uit de volgende speelsters: Rosalie Aandewiel, Naomi Blok, Lisanne Bonnema, Evi Dekker, Epiphany Etienne, Tessa de Graaf, Rosie Kanbier, Donna Kruip, Jessica de Raat, Rachell Rutten, Tessa Schellekens en Pascalle Wooning.

Hoofdcoach is Chris van Kampen. Zijn assistent is Tahnee Vogelsang.

VU15 speelt op vrijdag 14 juni om 9.00 uur tegen IJsland, om 14.30 uur tegen Berlijn en zaterdag 15 juni om 8.30 uur tegen Engeland.

Succesvolle talentenherkenningsdag voor meisjes

Woensdag 10 april
De talentenherkenningsdag afgelopen zondag (7 april) in Barendrecht heeft twee voorlopige NBB-selecties opgeleverd bij de meisjes. In de leeftijdscategorie VU15 zijn er 21 speelsters geselecteerd, voor de VU14-selectie zijn er dertig namen over. Lees meer..

De voorlopige NBB VU15-selectie bestaat uit: Dounia Abidar (BSW), Denise Bloemkolk (ProBuild Lions), Naomi Blok (ProBuild Lions), Lisanne Bonnema (ProBuild Lions), Lisa van Dalsum (Glaslijn/Barons), Evi Dekker (BV Hoofddorp), Timna Dijkhuizen (BS Leiden), Naomi van Duijn (De Wit Grasshoppers), Imran Ertuqrul (Dyna '75), Epiphany Etienne (BC Apollo), Eline Freese (Celeritas-Donar), Rosie Kanbier (De Wit Grasshoppers), Britta Klomp (BV Hoofddorp), Donna Kruip (DAS), Sanne Poelgeest (Lokomotief), Gaby Prepost (Crackerjacks), Rachell Rutten (Binnenland), Tessa Schellekens (Almonte), Pascalle Wooning (Cangeroes), Sarah Lokenberg (Crackerjacks) en Jessica de Raat (Orca's/Landstede Basketball)

Terugblik op 2012:

Duitsland en Zweden winnen NSDC

De teams van Duitsland (jongens) en Zweden (meisjes) zijn winnaar geworden van de derde editie van de North Sea Development Cup (NSDC). Dit toernooi, dat eerder in Duitsland en Zweden werd gehouden, vond afgelopen weekend plaats in de Apollohal in Amsterdam. Aan de NSDC doen de beste spelers/speelsters van Nederland, Zweden, Denemarken en Duitsland mee in de leeftijdscategorie U15.

Uitslagen NSDC
Vrijdag 17 augustus:

Nederland – Denemarken (m) 61-30 DEN
Nederland – Denemarken (j) 49-81

Zweden – Duitsland (m) 54-62
Zweden – Duitsland (j) 44-69

Zaterdag 18 augustus:
Nederland – Zweden (m) 53-59
Nederland – Zweden (j) 66-70

Duitsland – Denemarken (m) 54-70
Duitsland – Denemarken (j) 66-70

Zondag 19 augustus
Nederland – Duitsland (m) 54-70
Nederland – Duitsland (j) 48-74

Onvergetelijke ervaring bij FIBA Girls Camp in Slovenië

Woensdag 11 juli
Vier Nederlandse basketballvrouwen hebben een prachtige ervaring achter de rug in Slovenië. Laura Westerink (Lekdetec.nl), Mirte Scheper (BC Apollo), Sawina Laurent (scheidsrechter) en Bea Vennema (NBB-selectiecoach) verbleven van 1 t/m 6 juli in Postojna om deel te nemen aan het FIBA Girls Camp voor U15-meisjes.

Hieronder het verslag van Bea Vennema.

Postojna, Slovenië. Vele verhalen over gehoord en nu zitten we er zelf. We zijn Laura Westerink, Mirte Scheper, Sawina Laurent en Bea Vennema.
Na aankomst blijkt dat de temperaturen in Slovenië iets hoger waren dan in Nederland. Dertig graden is hier geen uitzondering, met uitschieters naar de 34. Maar dat mag en gaat de pret zeker niet drukken.
Liefst 22 landen zijn vertegenwoordigd bij het FIBA Girls Camp. En iedereen wil hetzelfde: zo veel mogelijk leren en plezier hebben. Leren gaat zeker lukken. Daar zorgen bekende coaches als Fabio Fossati (Italië), Janez Drvaric (Slovenië) en Imre Szittya (Duitsland) wel voor. Maar ook de scheidsrechters Davorin Nakic en Chantal Julien zijn ‘kopstukken’ met WK-finales en olympische wedstrijden achter hun naam.
Er wordt twee keer per dag getraind en in de avond worden er wedstrijden gespeeld waar alles samenkomt. De wedstrijden worden geleid door de scheidsrechters die overdag workshops hebben gevolgd en het geleerde kunnen toepassen in de praktijk. De coaches uit de verschillende landen staan langs de lijn en de speelsters spelen de lijnen van het veld. De dagen zijn lang en vermoeiend, maar je hoort niemand klagen. We hebben een topweek en willen iedereen bedanken dit voor ons mogelijk heeft gemaakt dit te ervaren.
Laura en Mirte maken veel nieuwe vriendinnen. Ze kunnen niet met één woord omschrijven hoe ze het FIBA Girls Camp vinden. Maar aan hun gezichten te zien vinden ze het helemaal top! De reactie van onze scheidsrechter Salwina: “One referee can't make a team, but one referee can break a team!”
En tot slot ik zelf: “Basketball is een grotere sport dan je denkt.”

Op de foto Laura Westerink, Mirte Scheper, Sawina Laurent en Bea Vennema samen met Esther Wender van de NBB.

VU15-selectie naar Copenhagen Invitational

Zondag 24 juni
De VU15-selectie van de NBB heeft van 21 t/m 24 juni 2012 meegedaan aan de Copenhagen Invitational. Oranje, vorig jaar nog eerste, eindigde na een 35-68 nederlaag tegen IJsland op de slotdag als vierde.

VU15: Nikki Bouhof (Den Helder), Vivienne Buunen (UBALL), Agnes van Steijn (Den Helder), Christy Buderman (Celeritas-Donar), Myrthe den Heeten (Hoofddorp), Tessa Stoop (Leiden), Ella Bouman (Harlemlakers), Kim Keijzer (Celeritas-Donar), Nienke van der Werf (Dyna’75), Marieke van Schie (Grasshoppers), Katie Gout (Oegstgeest/Leiden) en Laura Westerik (Lekdetec.nl Batouwe).

Coach: Ria Bröring
Assistent-coach: Lisa van den Adel.

Nederland VU15: sterk optreden in Kopenhagen

Nederland VU15 deed in 2011 van zich spreken door in Denemarken de Copenhagen Invitational te winnen. Saskia Berends van MSV Noordwijk en Hoofddorp-speelster Esther Fokke werden in het All Star team gekozen. Bij de North Sea Development Cup in het Duitse Kiel won de VU15 ploeg na verlenging van Zweden. Het team onder leiding van bondscoach Yvonne Lansink Rotgerink eindigde daar als derde.

NBB video

 

  -  

Meer »

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF