U bevindt zich hier: Orange Lions & Academies » Orange Lions (V) » VU16 » Orange Angels U16 beginnen EK met verlies tegen Servië

Terug naar overzicht

Orange Angels U16 beginnen EK met verlies tegen Servië

17 augustus 2018 19:03:00


Foto's fiba.com

De Orange Angels U16 zijn het Europees Kampioenschap in de A-divisie begonnen met een nederlaag. Servië was vrijdagmiddag in het Litouwse Kaunas met 54-48 te sterk voor Nederland.  De Angels kwamen nog wel sterk terug in het vierde kwart, maar het was niet genoeg om te winnen.

KWARTSTANDEN: 11-15, 20-8, 17-3, 6-22

Game flow
Een wedstrijd met drie gezichten. Het eerste kwart was voor de Orange Angels (11-15). Servië trok het tweede (20-8) en vooral het derde kwart (17-3) naar zich toe, waarna Nederland in het slotkwart (6-22) nog sterk terugkwam.

Top perfomers
Maud Huijbens was met 16 punten en 8 rebounds de meest productieve speelster bij Nederland, gevolgd door Anouschka Meijer met 11 punten, 5 rebounds en 3 assists.

Opvallend
De Angels forceerden liefst 26 keer balverlies bij de opponent, maar werkten zelf tegen een wel heel pover percentage af. Het schotpercentage in totaal was slechts 25,6 (20 uit 78) en van de 23 driepuntspogingen gingen er maar drie in. Om over de vrije worpen (5 uit 16) maar te zwijgen.

Bondscoach Brian Hirman: "We hebben enorm veel veerkracht getoond, dat is de winst van dit duel. We beginnen goed, sluiten het eerste kwart met een voorsprong af, maar in het tweede en derde kwart gaan zijn zij over ons heen. Niet eens omdat we zoveel fout doen, want we hadden niet veel balverlies en stonden goed te rebounden. Maar ja, als je zelf tegen 25 procent afwerkt en op de vrije worplijn 5 uit 16 bent, maak je het jezelf te moeilijk. We hadden Servië goed gescout, wisten dat ze agressief verdedigen en dat ze veertig minuten blijven gaan. We houden hen op 48 punten, dat doen we goed, alleen missen we te veel ballen van afstand en onder het bord. We komen nog wel terug tot op vier puntjes, maar redden het niet niet. Doel tegen Spanje in het volgende duel is nu met diezelfde intensiteit als in het vierde kwart tegen Servië te spelen en een goed gevoel aan de wedstrijd over te houden richting Letland, de laatste opponent in de groepsfase."

Stats: klik hier.

Beelden: klik hier.

Volgende wedstrijd: Nederland - Spanje op zaterdag 18 augustus om 19.00 uur.

Live stream: klik hier.

NBB video

 

  -  

Meer »

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF