U bevindt zich hier: Orange Lions & Academies » Orange Lions (V) » VU16 » Orange Angels U16 verliezen kansloos van Spanje

Terug naar overzicht

Orange Angels U16 verliezen kansloos van Spanje

18 augustus 2018 20:28:00


Foto's fiba.com

De Orange Angels U16 hebben hun tweede wedstrijd bij het Europees Kampioenschap in de A-divisie kansloos verloren. Titelkandidaat Spanje was zaterdag met 47-79 veel te sterk voor Nederland.

KWARTSTANDEN: 3-35, 18-17, 6-11, 20-16

Game flow
Als een bokser die in de eerste ronde al tegen de vlakte gaat door knock-out, zo moet Nederland zich hebben gevoeld. Spanje blies de Angels met een score van 35-3 in de eerste tien minuten finaal de hal uit. Dat Nederland daarna nog het tweede en vierde kwart won, was leuk voor de statistieken, maar meer eer viel er niet meer te behalen.

Top perfomer(s)
Floor Toonders was met 9 punten en 8 rebounds de meest productieve speelster bij de Angels.

Opvallend
De Angels leden liefst 55 keer balverlies. Spanje had 40 steals.

Bondscoach Brian Hirman: "Dat Spanje zwaar als titelkandidaat wordt getipt, lieten ze meteen zien. Ze walsten in het eerste kwart letterlijk over ons heen. We hadden geen antwoord op hun ongekend agressieve pressieverdediging. Spanje was ons op alle fronten de baas. Wij lieten dat ook voor een deel gebeuren. Overrompeld, geen overtuiging, angstig bijna. Na 3-35 aan het einde van het eerste kwart leek een monsterzege aanstaande. Maar we zijn gelukkig blijven basketballen en gooiden van het tweede kwart de schroom van ons af. Het tweede kwart wonnen we zelfs nipt met 18-17. In de tweede helft ging het gelijk op, waarbij we het laatste kwart zelfs met 20-16 wonnen. Zowel Spanje als wij rouleerden volop door en alle twaalf speelsters zijn in actie gekomen. Verliezen van een topland als Spanje is geen schande, maar we zakten in het eerste kwart echt diep door onze ondergrens heen. Gelukkig wisten we onze rug te rechten en'daarna nog aardig tegen Spanje op te spelen."

Stats: klik hier.

Beelden: klik hier.

Volgende wedstrijd: Nederland - Letland op zondag 19 augustus om 20.15 uur.

Live stream: klik hier.

NBB video

 

  -  

Meer »

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF