U bevindt zich hier: Orange Lions & Academies » Orange Lions (V) » VU16 » Orange Angels U16 spelen verder voor plaatsen 9 t/m 16

Terug naar overzicht

Orange Angels U16 spelen verder voor plaatsen 9 t/m 16

22 augustus 2018 09:18:00


Foto's fiba.com

Het is de Orange Angels U16 niet gelukt de laatste acht te bereiken bij het Europees Kampioenschap in de A-divisie. De jonge Nederlandse basketbalsters vochten dinsdag voor wat ze waard waren, maar kwamen toch tekort tegen Tsjechië. Het werd 64-54 voor het Oost-Europese land. Door de nederlaag gaan de Angels nu verder spelen voor de plaatsen 9 t/m 16 en proberen zich te handhaven op het hoogste Europese niveau.

KWARTSTANDEN: 14-11, 20-9, 12-15, 18-19

Game flow
Bij rust (34-20) zag het er niet rooskleurig uit voor de ploeg van bondscoach Brian Hirman. Maar net als tegen Letland rechtte Oranje de rug en won het derde en het vierde kwart. Bij 60-40 achter halverwege het laatste kwart zette Nederland toch nog weer een eindsprint in. Tsjechië scoorde in de laatste vijf minuten nog maar vier punten, maar dat was dat niet genoeg om de Tsjechen uit de kwartfinales te houden.

Top performer:
Elles van der Maas was met 19 puntenen 5 rebounds topscorer bij Nederland, gevolgd door Maud Huijbens met 12 punten en 5 rebounds.

Opvallend
De Angels waren dit keer een stuk trefzekerder op de vrije worplijn (16 uit 20) en ze kwamen ook veel vaker op de lijn dan Tsjechië (5 uit 8). Maar achter de driepuntslijn schoten ze met veel minder precisie: 4 uit 23. En Nederland leed 25 keer balverlies.

Bondscoach Brian Hirman: "De Tsjechen werden groepswinnaar in een sterke poule met Frankrijk en Turkije. In de voorbereiding hebben we drie keer kansloos van ze verloren met ruim verschil. Maar nu hebben we er een echte wedstrijd van gemaakt en een serieuze kans laten liggen op een stunt en dus de kwartfinale. Helaas duurde het weer net even te lang voordat we op stoom kwamen en gingen geloven in de winst. We verliezen de wedstrijd in de eerste helft. Zonde, want er had meer in gezeten naar mijn mening. Nu de volledige focus op de wedstrijd tegen thuisland Litouwen. Als we die winnen handhaven we ons in de A-divisie."

Stats: klik hier.

Beelden: klik hier.

Volgende wedstrijd: Nederland-Litouwen op woensdag 22 augustus om 18.00 uur.

Live stream: klik hier.

NBB video

 

  -  

Meer »

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF