U bevindt zich hier: Orange Lions & Academies » Road To Tokyo » Nieuws » Paul Meijering partner van 3x3 basketbalteams op Road to Tokyo

Lees de laatste nieuwsberichten over de Road to Tokyo

Terug naar overzicht

Paul Meijering partner van 3x3 basketbalteams op Road to Tokyo

3 mei 2019 09:35:00

 

Het Nederlandse basketball wil dolgraag zijn opwachting maken bij de Olympische Spelen in Tokyo, waar 3x3 basketball voor het eerst op het olympische programma staat. In die ambitie krijgen de nationale 3x3 selecties steun van Paul Meijering Stainless Steel. Het bedrijf in roestvast stalen oplossingen uit Zaltbommel heeft zich als partner verbonden aan de ‘Road to Tokyo’.

Nederland kan op basketbalgebied historie schrijven als het erin slaagt de 3x3 selecties in Tokyo te krijgen. Het zou dan voor het eerst zijn dat het Nederlandse (valide) basketball vertegenwoordigd is op de Olympische Spelen. Simone Volmer-van den Biggelaar, algemeen directeur van de Nederlandse Basketball Bond, zou het geweldig vinden als het zover komt. “Het Nederlandse basketball is bezig aan een geweldige opmars. In de afgelopen twee jaar hebben we elf medailles gehaald, waaronder twee keer WK-zilver door de mannen 3x3 en EK brons en zilver door de vrouwen 3x3. Verder hebben de rolstoelbasketbalsters historie geschreven door wereldkampioen te worden. De 3x3 teams staan nu voor de uitdaging op het WK in eigen land een topprestatie neer te zetten en vervolgens om zich te kwalificeren voor Tokyo. Het zou fantastisch zijn als dat lukt! En we zijn heel dankbaar dat Paul Meijering, zijn familie en zijn bedrijf aan deze ambities bijdragen.”

Okke te Velde, technisch directeur bij de NBB, is al even opgetogen over de mogelijke olympische deelname van de Nederlandse 3x3 teams. “Dit kan voor een enorme boost zorgen voor de basketbalsport in Nederland. 3x3 is op de Olympische Spelen een nieuwe sport en als Nederland daarbij kan zijn, zou dat uniek zijn.”

De Road to Tokyo is bepaald geen gladde asfaltweg, maar een lastige route vol met obstakels. Waar overigens de hele Nederlandse 3x3 gemeenschap invloed op kan uitoefenen door al spelend op de Streetball Masters Tour, Women’s 3x3 League en 3x3 Pro League punten voor de internationale federation ranking te verdienen. Deze ranking kan Nederland aan olympische deelname helpen, maar ook de prestaties op de grote toernooien die er aan zitten te komen, zoals de FIBA 3x3 World Cup die van 18 t/m 23 juni in Amsterdam wordt gehouden, dragen hun steentje bij. Een andere manier om te kwalificeren is via een van de twee Olympische kwalificatietoernooien.

Om op weg naar en straks in Tokyo zo goed mogelijk voor de dag te komen, is het van het grootste belang dat de nationale 3x3 mannen en vrouwen fulltime programma’s kunnen draaien, dat ze beschikken over optimale trainingsfaciliteiten en (medische) begeleiding, en veel wedstrijden op internationaal topniveau kunnen spelen. Het is dan ook geweldig dat met dank aan Topsport Amsterdam in het Frans Otten Stadion in Amsterdam een nieuwe uitvalbasis voor de 3x3 selecties is ingericht.

Paul Meijering Stainless Steel zorgt met een financiële bijdrage dat er een mooie stap op de Road to Tokyo gezet kan worden. “Het zou een mooie ontwikkeling zijn als er vanuit het pleintjesbasketbal én het klassieke 5-tegen-5 talenten zich verder kunnen ontplooien om een boost te geven aan 3x3”.

Naast zijn financiële steun aan het nationale 3x3 programma verzorgt Paul Meijering met zijn bedrijf ook nog eens twee ‘stops’ van de 3x3 Pro League, de 3x3 profcompetitie voor mannenteams die dit jaar voor de tweede maal wordt georganiseerd door 3x3 Unites. Daarmee levert Paul Meijering Stainless Steel ook op die manier een bijdrage aan de Road to Tokyo, aangezien alle spelers van de 3x3 Pro League aan de mannenkant voor belangrijke punten voor de federation ranking zorgen.

Om de olympische basketbaldroom te verwezenlijken kan het Nederlandse basketball niet zonder partners die hun steentje bijdrage aan de Road to Tokyo. De Nederlandse Basketball Bond laat graag nog meer partners aansluiten die willen helpen de nationale 3x3 teams op de Olympische Spelen te krijgen. Geïnteresseerde bedrijven of instanties kunnen contact opnemen met Anouk Biesters, bij de NBB verantwoordelijk voor Marketing & Partnerships (anouk.biesters@basketball.nl).

Over Paul Meijering
Paul Meijering is al een aantal jaren een belangrijke partner voor het topbasketbal in Nederland. Behalve ondersteuner van het 3x3 programma is de leverancier van RVS producten uit Zaltbommel al vanaf 2015 hoofdsponsor van de Orange Lions in het 5-tegen-5 basketball. Daarnaast vond in 2017 in de productiehal van het bedrijf van Meijering de kick-off van de vernieuwde Streetball Masters Tour plaats. Voor het eerst in de geschiedenis van het 3x3 basketball werd een toernooi gehouden in een werkende fabriekshal. Ga voor meer informatie over Paul Meijering Stainless Steel naar paulmeijering.nl

NBB video

 

  -  

Meer »

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF