U bevindt zich hier: Orange Lions & Academies » Road To Tokyo » Nieuws » Bondscoach Salem maakt 3x3 vrouwenselectie voor WK bekend

Lees de laatste nieuwsberichten over de Road to Tokyo

Terug naar overzicht

Bondscoach Salem maakt 3x3 vrouwenselectie voor WK bekend

15 mei 2019 21:01:00

Bondscoach Hakim Salem heeft zojuist de selectie bekend gemaakt van de Nederlandse 3x3 vrouwenploeg voor de FIBA 3X3 World Cup 2019 die van 18 t/m 23 juni op het Museumplein in Amsterdam wordt gehouden. De selectie van de Orange Angels bestaat uit zes speelsters. Dat zijn Jill Bettonvil, Loyce Bettonvil, Fleur Kuijt, Natalie van den Adel en de reserves Emese Hof en Karin Kuijt.

Van het eerste viertal veroverden de zussen Jill en Loyce Bettonvil vorig jaar samen met Natlie van den Adel zilver bij de FIBA 3x3 Europe Cup in de Romeense stad Boekarest, de beste prestatie ooit van de Nederlandse vrouwen bij een internationaal 3x3 evenement. De andere speelster van dat team, Janine Guijt, vertegenwoordigt samen met Janis Boonstra, Rowie Jongeling en Laura Cornelius Nederland in het 3x3 toernooi bij de European Games in Wit-Rusland. De Europen Games worden bijna tegelijkertijd met het WK in Amsterdam gehouden.

Jill Bettonvil, Loyce Bettonvil, Fleur Kuijt en Natalie van den Adel doen in de voorbereding op het WK in Amsterdam op 31 mei en 1 juni mee aan de eerste editie van de FIBA 3X3 Women’s Series in de Chinese stad Chengdu. 

De kaartverkoop is inmiddels gestart. Klik hier om nu al je kaarten te bestellen.

NBB video

 

  -  

Meer »

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF