U bevindt zich hier: Orange Lions & Academies » Road To Tokyo » Nieuws » Rolstoelbasketballers samen met nieuwe hoofdsponsor SKO ambassadeur van ‘goed zitten’

Lees de laatste nieuwsberichten over de Road to Tokyo

Terug naar overzicht

Rolstoelbasketballers samen met nieuwe hoofdsponsor SKO ambassadeur van ‘goed zitten’

15 juli 2019 14:46:55

De Orange Lions worden op weg naar de Paralympische Spelen gesteund door SKO. De projectinrichter uit Oldenzaal heeft zich verbonden aan de missie van de Nederlandse rolstoelbasketbalteams om ‘goed zittend’ in Tokyo te schitteren en ondertussen Nederland beter te leren zitten. Het contract tussen SKO, de Nederlandse Basketball Bond en Stichting Basketball Experience Nederland (BEN) werd tijdens het Europees Kampioenschap rolstoelbasketbal voor vrouwen in Rotterdam getekend.

Road to Tokyo
“We zijn zeer verheugd dat SKO zich als partner verbindt aan onze ‘Road to Tokyo’, waardoor we het programma voor onze teams verder kunnen optimaliseren. Dit partnership is er een zoals we deze het liefst zien: het is een samenwerking, waarbij we elkaar versterken en er allemaal als winnaars uitkomen. Iedereen is enorm enthousiast en samen gaan we er iets heel moois van maken. Voor de teams, de sport én voor werknemers in Nederland,” aldus Simone Volmer-van den Biggelaar, Algemeen Directeur Nederlandse Basketball Bond.

Goed zitten met Sitness
Naast het partnership voor Tokyo maakt SKO ook het nieuwe platform Sitness mogelijk. Het bedrijf adviseert en realiseert duurzame werkomgevingen waarbij de mens, omgeving, duurzaamheid en plezier in het werk centraal staan. “Wij zijn bijzonder trots dat onze naam de komende twee jaar aan de Orange Lions is verbonden. We willen het hoogste bereiken met onze 'Get Fitter by SKO' filosofie en dat willen deze topsporters ook”, zegt Robbert Nijhuis, commercieel directeur van SKO. “Hoe mooi is het dat de rolstoelbasketbalteams Nederland gaan helpen om beter te zitten en gezond en vitaal de werkdag door te komen. Want wie kan je nou beter helpen met gezond zitten dan iemand die tot zitten is veroordeeld.”

De Nederlandse rolstoelbasketbalteams gaan kantoormedewerkers adviseren over zitten. De spelers en speelsters van Oranje zullen bij bedrijven de effecten van (te) veel zitten bespreekbaar maken, oefeningen laten zien en werknemers ervan overtuigen dat ze meer moeten bewegen op een dag. “Deze topsporters weten als geen ander hoe belangrijk het is om in beweging te blijven”, zegt Toine Klerks van de Stichting Basketball Experience Nederland (BEN). “Die kennis willen ze graag overdragen aan werkend Nederland. Ze worden ambassadeurs van goed zitten.”

Volgens Fysiotherapeut en bewegingswetenschapper Wessel Breeuwsma zit een volwassene doordeweeks gemiddeld bijna tien uur per dag. “Daarmee zijn wij Europees kampioen zitten en dat is niet goed. Een van de manieren om dat te veranderen is door het beweegvriendelijk maken van het kantoor en werkplek. Het vervangen van dertig minuten zitten door dertig minuten lopen heeft al een gunstig effect. Zelfs staan in plaats van zitten gaat samen met een betere cardio-metabole gezondheid en een kleiner risico op diabetes, blijkt uit onderzoek. Want je verandert het niet door ’s avonds een uurtje bewegen. Het moet op kantoor gebeuren. In een moderne arbeidsovereenkomst zou eigenlijk moeten staan dat een medewerker nooit langer dan twee uur achter elkaar zou moeten zitten.”

Vanaf deze week zijn de internationals te boeken via de website www.sitness.nl. Werkgevers die de rolstoelbasketballers uitnodigen voor een clinic, steunen daarmee de route van de Orange Lions naar de Paralympische Spelen van Tokyo.

NBB video

 

  -  

Meer »

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF