U bevindt zich hier: Oranje / Topsport » Basketball Academies » Amsterdam

NBB Basketball Academy Amsterdam

In de zomer van 2010  is Caland Jeugd Basketball opgericht door de Stichting Ontwikkeling Jeugd Basketball. De deelnemers aan Caland Jeugd Basketball kregen onder schooltijd trainingen aangeboden naast hun trainingen bij hun vereniging. In de zomer van 2015 heeft Stichting Ontwikkeling Jeugd Basketball het Caland Jeugd Basketball-traject overgedragen aan het Calandlyceum en daarmee een onderdeel van de school.

In het voorjaar van 2017 is het basketball traject geaccrediteerd door de Nederlandse Basketball Bond en daarmee één van de vijf NBB Basketball Academies in Nederland. Elke NBB Basketball Academy heeft z'n eigen identiteit en hanteert een werkwijze die past binnen de betreffende regio.

Werkwijze
De NBB Basketball Aacdemy Amsterdan streeft naar maatwerk, zowel in het basketbaltraject als in de studie. Een deelnemer zit bij voorkeur op het Calandlyceum in Amsterdam. Het rooster is zo georganiseerd dat er iedere ochtend tot 10.00 uur en ieder middag vanaf 14.00 uur getraind kan worden. De trainingen zijn cluboverstijgend en gericht op de individuele ontwikkeling van de speler. Dit betekent dat er in de trainingen voornamelijk wordt getraind op technische vaardigheden. Om deze vaardigheden te toetsen en aan de praktijk te relateren, worden deze in de trainingen ook uitgetest in diverse spelvormen. Daarnaast zijn er voorwaardelijke vaardigheden op fysiek en mentaal gebied en die wij laten terugkomen op school en in de trainingen. Competitie wordt bij de vereniging gespeeld. Wij geloven in gecentraliseerd trainen en decentraal spelen zodat iedere kansrijke sporter veel minuten kan maken en de nieuwe vaardigheden in de praktijk kan brengen. Voor iedere deelnemer wordt er een individueel trainingsschema gemaakt, afgestemd op de clubtrainingen.

Onderbouw
In de eerste en tweede klas, U13 en U14, wordt er twee tot drie keer in de ochtenden getraind. De deelnemers zullen daarnaast in clubverband nog ongeveer drie trainingen volgen (wenselijk). In de onderbouw zijn de trainingsgroepen groter en worden de trainingen voornamelijk in spelvormen aangeboden.

Bovenbouw
Vanaf de derde klas in het voortgezet onderwijs wordt de trainingsomvang vergroot. Per deelnemer wordt er gekeken wat een wenselijk aantal trainingsmomenten is. De trainingen worden in deze fase individueler en er komt tevens een specifieke fysieketraining bij. Een deelnemer heeft in deze fase de mogelijkheid tot acht keer per week te trainen naast de clubtrainingen.

Hoe kom je in aanmerking?
Meld je aan voor de talentherkenningsmomenten. Je ontvangt dan voor elke talentherkenningsmoment een uitnodiging. De trainers kijken naar de kansrijke sporters en deze krijgen na afloop van de training een uitnodiging om een ‘stage’ te lopen op de NBB Basketball Academy Amsterdam. Deze momenten organiseren wij in de U11, U12, U13 en U14 leeftijd. Lukt het je niet om op deze momenten te komen of ben je al ouder dan 13? Dan kun je ons altijd aanschrijven en zoeken wij naar een oplossing.

De Piramide
In de eerste klas (U13) en de tweede klas (U14) is de groep van kansrijke basketballers vrij groot. Vanaf het derde leerjaar (U15) wordt er strenger geselecteerd en zullen de op dat moment kansrijke sporters door laten gaan in het traject van de Basketball Academy. Het aantal deelnemers wordt kleiner en het aantal trainingsmomenten wordt groter.
Als je niet bij de Basketball Academy doorgaat, kun je uiteraard wel gewoon onderwijs blijven volgen op het Calandlyceum.

Onderwijs
Het Calandlyceum en de  NBB Basketball Academy Amsterdam gaan hand in hand samen. In het onderwijs wordt niet gekeken naar onderwijstijd, maar naar effectiviteit. Het draait niet altijd om alleen uren, maar het gaat voornamelijk om de kwaliteit van die uren. Het credo van het Calandlyceum is ontdek wat je kunt bereiken. Met zo’n 230 leerlingen met een topsport status, waarvan ongeveer vijftig CTO-leerlingen, ademt de school (top)sport.

Trainingslocatie
Sportcentrum Caland
Eliza van Calcartstraat 2
1068 RR Amsterdam

School
Calandlyceum
Pieter Calandlaan 182
1068NT Amsterdam

Contactgegevens
Basketball Academy Amsterdam
Brord Brugmanbbrugman@calandlyceum.nl
020-6675368

Trainers
Roberto Oosterwolde
Tristan van Santen
Jef Kraak
Michael de Levi
Brord Brugman

Trainingstijden
08.30-10.00 uur en op maat op verschillende momenten tot 16.00 uur

Meer weten?
Kijk op www.calandlyceum.nl of mail ons loot@calandlyceum.nl

Facebook
https://www.facebook.com/BasketballAcademyAmsterdam/

NBB video

 

  -  

Meer »

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF