U bevindt zich hier: Oranje / Topsport » Basketball Academies » Limburg

NBB Basketball Academy Limburg

Limburg kreeg in 2011 als eerste een NBB Basketball Academy. Dit Regionaal Talenten Centrum in de Noord-Limburgse stad Weert kwam tot stand door een samenwerking tussen Basketbal Promotie Limburg, Het College Weert, de gemeente Weert, Mediweert, Wonen Limburg en de Nederlandse Basketball Bond.

Regionaal Talenten Centrum
De Regionale Talenten Centra in Nederland zijn noodzakelijk voor het verhogen van het aantal trainingsuren en de maximale ontwikkeling van het talent. Dat is hard nodig want de topsportambitie van het Nederlandse Basketball is om medio 2016 te behoren tot de top van Europa en met de vrouwen zelfs deel te nemen aan de Olympische Spelen. Op de Basketball Academy Limburg wordt vier dagen per week, vier uur per dag, basketballtraining gegeven op Het College door verschillende toptrainers. Ook krijgen de sporters fysieke training in het krachthonk op de campus. De Basketball Academy trainers werken nauw samen met gezondheidscentrum Mediweert voor de fysieke begeleiding. Deelname aan de Basketball Academy Limburg is bedoeld voor leerlingen die lid zijn van een basketballvereniging in Limburg die de wil hebben om een topspeler of topspeelster te worden.

Sportcampus
Talentvolle jeugd uit de regio vanaf 12 jaar wordt op deze Basketball Academy op een professionele wijze begeleid naar een hoger niveau. Naast de individuele trainingen per persoon zijn er enkele jeugdteams in de leeftijdsklasse 12 tot 20 jaar gevormd uit de regio. Veel van deze talenten wonen begeleid op de sportcampus Servillius van Wonen Limburg tegenover de trainingsfaciliteit en volgen tevens hier hun onderwijs aan Het College. Zij ontvangen uiteraard alle faciliteiten die ze vanuit de Topsport Talentschool nodig hebben en nemen bijvoorbeeld dagelijks deel aan de huiswerkklas. Op deze manier krijgen talenten een optimale combinatie tussen schoolprestaties en basketball als topsport aangeboden.

Sportcampus St. Theunis
“Sportcampus St. Theunis is een toplocatie in Weert en uniek voor Nederland”, aldus wethouder Harrie Litjens (sport). Er is hard gewerkt om St. Theunis te laten schitteren. In 2006 al startte de samenwerking tussen het onderwijsveld, sportpartijen en gemeentebestuur. De start van een Regionaal Talenten Centrum Basketball als Basketball Academy Limburg is dan ook iets waar we naar hebben uitgekeken en de oogst van een goede bestuurlijke samenwerking! 

NBB video

 

  -  

Meer »

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF