U bevindt zich hier: Oranje / Topsport » CTO » Nieuws CTO » Leerzame start CTO Amsterdam bij terugkeer in VBL

Terug naar overzicht

Leerzame start CTO Amsterdam bij terugkeer in VBL

3 oktober 2017 22:59:00

CTO Amsterdam Vrouwenbasketball is terug in de Vrouwen Basketball League. De rentree van de talentenselectie op het hoogste niveau leverde niet meteen sportief succes op. Het CTO reisde afgelopen voor de eerste wedstrijd van de competitie af naar de kop van Noord-Holland. Daar was Dozy BV Den Helder zaterdag met 95-54 te sterk. CTO Amsterdam VU20 won vrijdagavond met 51-61 bij Solar-systemen Grasshoppers.

In het eerste kwart van de wedstrijd ging de strijd nog gelijk op. Na een moeizaam begin vocht het jonge team zich terug naar een 19-15 score na tien minuten spelen. Assistent-coach Molly McDowell: "Aanvallend creëerden we veel goede schoten. De speelsters moeten beter worden in het finishen van de plays en niet alleen blij zij met een goede aanval. Maar dat is onderdeel van het proces waar we gedurende het seizoen met elkaar aan werken."

In de eerste vijf minuten van het tweede kwart kwam Dozy BV Den Helder door met een paar makkelijke scores uit turnovers van het CTO. Via 33-21 liep het verschil op naar zestien punten bij de rust. De CTO-talenten speelden met veel energie, maar hadden moeite om tot scoren te komen tegen de ervaren speelsters van Den Helder.

In het derde kwart hadden de CTO-speelsters het zwaar tegen de verdediging van Den Helder, die een stuk lastiger te bespelen was dan voor de rust. De thuisploeg scoorde in vijf minuten tijd twintig punten. Veel van de scores waren makkelijke transitie-layups na turnovers van de bezoeksters.

Den Helder maakte optimaal gebruik van de onervarenheid van de CTO-meiden en scoorde in totaal 39 punten door fouten van de jonge ploeg uit Amsterdam. Na drie kwarten spelen was het 73-44. Uiteindelijk liep de marge op naar meer dan veertig punten in Helders voordeel: 95-54.

McDowell was desondanks tevreden over de manier waarop haar team had gespeeld. ‘’Er is uiteraard veel ruimte voor verbetering, maar dat dat hoort bij een ontwikkelingsprogramma. De speelsters hebben hard gevochten. Ik heb er vertrouwen in dat we elke week stappen gaan maken door mee te spelen in deze competitie.’’

CTO Amsterdam VU20
De VU20-ploeg van CTO Amsterdam kwam vrijdagavond al in actie tegen tegen Solar-systemen Grasshoppers. Het CTO nam in het eerste kwart de leiding. Na 8-10 werd het via driepunters van Ellen Meeringa en Jamy de Kock 10-18. De talenten probeerden tempo te maken in de aanval, maar gooiden daarbij te veel ballen weg en waren ook wat slordig in de setaanval. Bovendien liep de sterk gestartte Vita Stam al snel in eerste helft tegen haar derde fout aan. In tweede kwart liep het CTO nog even uit naar 12-24, waarna Grasshoppers door fysiek te gaan spelen het verschil weer terugbracht naar vijf punten bij de rust: 24-29.

In derde kwart ging de strijd gelijk op. Steeds als het CTO uit leek te lopen, kwam  de thuisploeg weer terug. Het laatste kwart stond er een sterk spelend CTO in het veld. Scores van Stam en De Kock zorgden voor een voorsprong van 44-58 met nog twee minuten te gaan. Na een time-out van de thuisploeg was het CTO even niet scherp en lukte het Grasshoppers terug te komen tot op acht punten. Met een lucky schot bepaalde Ellen Meeringa vlak voor tijd de eindstand op 51-61 in Amsterdams voordeel.

NBB video

 

  -  

Meer »

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF