U bevindt zich hier: Oranje / Topsport » CTO » Nieuws CTO » Verlies tegen Loon Lions voor CTO Amsterdam in eerste thuisduel

Terug naar overzicht

Verlies tegen Loon Lions voor CTO Amsterdam in eerste thuisduel

12 oktober 2017 19:29:22

De eerste thuiswedstrijd van dit seizoen heeft een nederlaag opgeleverd voor CTO Amsterdam Vrouwenbasketball. De talentenselectie kwam afgelopen zondag in Sporthallen Zuid tekort tegen het bezoekende Loon Lions. Het werd 46-63 voor de club uit Landsmeer.

Loon Lions is de club waarmee CTO-coach Molly McDowell in haar eerste seizoen als hoofdcoach de titel in de Vrouwen Basketball League veroverde. 
Begin september speelden de twee teams een oefenwedstrijd tegen elkaar, die met 33-66 door de jonge CTO-talenten werd verloren. 

Dus waren ze vastbesloten om het nu beter te doen in de eerste thuiswedstrijd. Toch waren het de Lions die in het eerste kwart een 14-23 voorsprong namen, waarna het CTO beter in de wedstrijd kwam en via een 7-0 run aan het begin van het tweede kwart het verschil bij rust terugbrachten tot vier punten: 31-35.

Ook in het derde en vierde kwart lieten de CTO-speelsters zich van hun beste kant zien. Maar opnieuw speelde de onervarenheid het jonge team parten. McDowell: ‘’We vochten hard en speelden erg goed basketball in grote delen van de wedstrijd. Maar onze fouten werden onmiddellijk afgestraft door de Lions. We moeten stappen gaan maken om de goed gespeelde stukken in de wedstrijd langer te maken en onze fouten te beperken, zodat we onze eerste overwinning kunnen gaan pakken."

Sanne van Poelgeest was topscorer bij CTO Amsterdam met 16 punten. Benthe Versteeg had er 8, Vita Stam en Zoë Slagter ieder 6.

NBB video

 

  -  

Meer »

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF