U bevindt zich hier: Oranje / Topsport » Orange Angels » Senioren » Amsterdam Angels verlaten FIBA EuroCup met opgeheven hoofd

Terug naar overzicht

Amsterdam Angels verlaten FIBA EuroCup met opgeheven hoofd

27 september 2017 23:41:00

Het is de Amsterdam Angels niet gelukt om de groepfase van de FIBA EuroCup Women te bereiken. Toch kunnen de in de Vrouwen Basketball League actieve internationals het Europese clubtoernooi met opgeheven hoofd verlaten. Na de kansloze nederlaag een week eerder in Frankrijk verloren de Angels woensdagavond in eigen huis met slechts twee punten verschil. Het werd 53-55 voor het bezoekende Hainaut Basket, dat het eerste duel in de kwalificatietweeluik met 84-48 had gewonnen.

Center Kayla Bernsen, die aan de Angels was toegevoegd als versterking onder de borden, was met 16 punten en 12 rebounds goed voor een double-double bij de ploeg van coach Hakim Salem. Ook spelverdeelster Tanya Bröring eindigde met 13 punten achter haan naam in de dubbele cijfers.

Salem vond dat zijn ploeg zichzelf tekort had gedaan in de Sporthallen Zuid. "Ze hadden dit kunnen winnen. In de laatste minuten maken we vijf verdedigende stops, maar die bal gaat er maar niet in. In de zenuwslopende slotfase scoren zijn wel. Toch krijgt Roos Hof nog een allerlaatste driepuntspoging om de wedstrijd voor ons te winnen, helaas ging de bal er ook niet in. Ik ben tevreden over de vechtlust en de intensiteit die ik heb gezien. We kregen veel open schoten uit goed uitgespeelde aanvallen, maar slechts 1 op 14 driepunters raak, dat is niet goed. Op zulke momenten moeten ze toch even sneller handelen dan ze gewend zijn."

Salem startte met Mia Hordijk in de basis, een pointguard van pas zestien. "Ze heeft het meer dan goed gedaan. Ook Marlou de Kleijn startte. Goed om haar weer terug te zien, al hebben we wel rekening gehouden met de belasting van haar en de speelsters van KEUS/Royal Eagles, na hun Europese activiteiten afgelopen weekeinde. Het was leerzaam. Dit zijn de wedstrijden waar je van leert. Ervaring, ervaring, ervaring, die moet je opdoen, daar draait het om. Helaas spelen we nog te weinig van dit soort wedstrijden, want onze jonge speelsters krijgen in deze duels een aardig idee wat er nodig is om de top te halen."

NBB video

 

  -  

Meer »

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF