U bevindt zich hier: Oranje / Topsport » Orange Angels » Senioren » Selectie Orange Angels voor EK-kwalificatieduels bekend gemaakt

Terug naar overzicht

Selectie Orange Angels voor EK-kwalificatieduels bekend gemaakt

31 oktober 2017 18:35:00

Bondscoach Hakim Salem heeft de selectie van de Orange Angels bekend gemaakt voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Oekraïne en Spanje op zaterdag 11 en woensdag 15 november a.s. De selectie telt op dit moment nog elf speelsters, als gevolg van de knieblessure die beoogd center Richelle van de Keijl afgelopen weekeinde opliep met haar club Dafni Agiou Dimitriou in de Griekse competitie. 

De Orange Angels beginnen het eerste kwalificatiewindow voor EuroBasket 2019 met een thuiswedstrijd in Sporthallen Zuid in Amsterdam tegen Oekraïne, de nummer 39 van de wereldranglijst en de nummer tien bij het EK afgelopen zomer. Vier dagen later volgt in Valladolid de uitwedstrijd tegen regerend Europees kampioen Spanje.

De selectie van de Orange Angels bestaat uit de volgende elf speelsters: Jamailah Adams, Jill Bettonvil, Loyce Bettonvil, Janis Boonstra, Tanya Bröring, Zera Butter, Marlou de Kleijn, Karin Kuijt, Isabella Slim, Kourtney Treffers en Natalie van den Adel. De staf wordt gevormd door bondscoach Hakim Salem, zijn assistenten Elodie Godin, Thijs Volmer en Daan de Heus, fysiotherapeute Sanne Smid, teamarts Frank Loeffen en teammanager Patrick Kathmann. Salem en zijn staf beraden zich nog op het aanwijzen de twaalfde speelster.

De bondscoach betreurt het wegvallen van Van der Keijl. “Het is onzettend zuur voor Richelle dat dit haar overkomt. Ze was erg sterk begonnen in de Griekse competitie met dikke double doubles in de eerste twee duels. Omdat we ook niet kunnen beschikken over Emese Hof, die nog herstellende is van een ingreep aan haar enkel, zijn we erg ‘dun’ op de centerpositie en als team niet in balans. We nemen nog even de tijd om te kijken wie we als twaalfde speelster aan de selectie toe gaan voegen.”

Over de kansen van zijn team tegen Oekraïne, de eerste tegenstander van de Nederlandse basketbalsters, zegt Salem: “Oekraïne heeft een goede, ervaren ploeg, met speelsters die allemaal in sterke internationale competities spelen. Ze hebben niet voor niets meegedaan aan de laatste drie EK’s en hebben bij EuroBasket 2017 afgelopen zomer net de kwartfinales misgelopen. Dit wordt een geweldige uitdaging voor onze jonge selectie, die gemiddeld drie jaar jonger is dan bijna alle andere Europese landen. Maar zoals de mensen van ons mogen verwachten, gaan we onze huid duur verkopen en alles op de vloer achterlaten, gesteund door een volle hal.”

Tickets voor de wedstrijd Nederland - Oekraïne zijn hier te verkrijgen!

NBB video

 

  -  

Meer »

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF