U bevindt zich hier: Oranje / Topsport » Orange Angels » Senioren » Chatilla van Grinsven maakt EK-selectie Orange Angels compleet

Terug naar overzicht

Chatilla van Grinsven maakt EK-selectie Orange Angels compleet

2 november 2017 16:01:00

Bondcoach Hakim Salem van de Orange Angels heeft zijn selectie voor de EK-kwaliificatiewedstrijden tegen Oekraïne en Spanje op 11 en 15 november a.s. rond. De twaalfde en laatste plek die door de blessure van Richelle van der Keijl nog moest worden ingevuld, wordt ingenomen door Chatilla van Grinsven.

Van Grinsven genoot haar basketbalopleiding bij Colorado State University en St. Joseph's Univrsity in de Verenigde Staten. Daarna basketbalde ze voor Bourges en Arras in de Franse Pro A, om vervolgens in Turkije te gaan spelen voor Osmaniye. Dit seizoen maakte Van Grinsven de overstap naar de Turkse topclub Galatasary, die ook uitkomt in de FIBA EuroLeague Women. Bij de Orange Angels maakte ze de kwalificatiereeksen voor EuroBasket 2015 en 2017 mee.

Salem is blij dat hij de center van de Turkse club Galatasary aan zijn selectie kan toevoegen. "Met haar atletisch vermogen op de centerpositie gaat ze ons helpen tegen Oekraïne. Ze is was moeizaam begonnen bij haar nieuwe club Galatasary, maar is de laatste weken steeds meer minuten gaan maken. Fijn dat we over haar kunnen beschikken op de plek die door de blessure van Richelle open kwam, op te vullen."

De Orange Angels openen het eerste kwalificatiewindow voor EuroBasket 2019 zaterdag 11 november met het thuisduel tegen Oekraïne. Tickets voor die wedstrijd om 20.00 uur in Sporthallen Zuid in Amsterdam zijn hier te verkrijgen.

NBB video

 

  -  

Meer »

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF