U bevindt zich hier: Oranje / Topsport » Orange Angels » Senioren » Orange Angels kansloos onderuit tegen Spanje

Terug naar overzicht

Orange Angels kansloos onderuit tegen Spanje

15 november 2017 21:34:00

De Orange Angels hebben ook hun tweede kwalificatiewedstrijd voor EuroBasket 2019 verloren. Spanje was woensdagavond in Valladolid veel te sterk voor de ploeg van bondscoach Hakim Salem. Het werd 92-26 voor Spanje. Voor de Orange Angels zit nu het eerste kwalificatiewindow er op. In februari 2018 volgt het tweede window met uitduels tegen Bulgarije en Oekraïne.

Spanje is de regerend Europees kampioen en al jaren een grootmacht in het mondiale basketball bij de vrouwen. Na vijf minuten spelen was het al 17-3 voor Spanje, dat daarna nooit ,eer omkeek en de jonge Nederlandse ploeg met een zware nederlaag, een illlusie armer en een ervaring rijker terug naar Nederland stuurden. Via 28-5, 17-11, 21-2 en 26-8 liep her verschil op naar liefst 66 punten. 

Bondscoach Salem wist na afloop niet zo goed wat hij ervan moest zeggen. "Het grote verschil is ervaring. We missen open lay-ups, vrije worpen, krijgen geen tijd om goede schoten te nemen, hebben veel te veel turnovers. Natalie van den Adel en Kourtney Treffers raakten geblesseerd, alles stapelde zich op. We stonden al heel snel een punt of tien achter en waren daarna volstrekt kansloos. Het is een reality check. Spanje is de top van Europa en de wereld. Ons rest niets anders dan te gaan zitten en te evalueren, maar het is duidelijk dat we nog een hoop werk voor de boeg te hebben om aan te sluiten bij dit niveau."

Jill Bettonvil en Zera Butter waren met ieder vijf punten topscorer bij de Angels. Marta Xargay was bij Spanje goed voor 22 punten, 7 rebounds en 4 assists.

NBB video

 

  -  

Meer »

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF