U bevindt zich hier: Oranje / Topsport » Orange Angels » Senioren » Karin Kuijt haakt af bij Orange Angels met handblessure

Terug naar overzicht

Karin Kuijt haakt af bij Orange Angels met handblessure

6 februari 2018 17:35:00

De Orange Angels hebben in de aanloop naar het tweede kwalificatiewindow voor EuroBasket 2019 een flinke tegenvaller moeten incasseren. Guard Karin Kuijt raakte maandag tijdens de training geblesseerd aan haar hand en is daardoor niet inzetbaar in de belangrijke uitduels tegen Bulgarije (zaterdag 10 februari) en Oekraïne (woendsdag 14 februari). 

Kuijt, speelster van het Duitse Herner TC Basketball, liep tijdens een partijtje op ongelukkige wijze een gebroken middenhandsbeentje op en zal komende maandag geopereerd worden. De technische staf van de Orange Angels is druk doende om te kijken wie Kuijt op zo'n korte termijn zou kunnen vervangen in de selectie.

Bondscoach Hakim Salem baalt enorm van de blessure van Karin Kuijt. "Ze was goed in vorm bij haar club Herner, dat vierde staat in de Duitse Bundesliga. Afgelopen weekeinde wonnen ze met Herner van nummer twee Wasserburg en scoorde Karin 20 punten. Het is echt heel jammer, want we hadden een goede chemie bij de eerste training. Ik was blij met Karins spel. Maar het is wat het is, dit hoort er helaas ook bij. We gaan niet klagen en dit al een excuus gebruiken."

NBB video

 

  -  

Meer »

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF