U bevindt zich hier: Oranje / Topsport » Orange Angels » Senioren » Orange Angels winnen ook tweede duel van tweeluik met Duitsland

Terug naar overzicht

Orange Angels winnen ook tweede duel van tweeluik met Duitsland

9 augustus 2018 23:23:00

De Orange Angels hebben ook hun tweede oefenduel tegen Duitsland gewonnen. Het werd donderdagavond in de Sporthallen Zuid in Amsterdam 64-60 voor de Angels, die een dag eerder al met 79-63 van onze oosterburen wonnen. Met deze tweeluik komt er een einde aan deze oefenstage die deel uitmaakt van de voorbereiding op het derde en laatste window van de kwalificatie voor EuroBasket 2019 in november.

Bondscoach Hakim Salem is tevreden over wat zijn selectie tijdens de afgelopen periode in Frankrijk en Amsterdam heeft laten zien. "Al kun je wel merken dat dit het einde van de stage was, want je zag de vermoeidheid bij sommige speelsters. Niet zo gek, want we hebben door geannuleerde vlucht vanuit Bordeaux 29 uur gereisd om weer thuis te komen. Dat hakt erin."

Terugkijkend op de tweeluik tegen Duitsland zegt Salem: "De eerste wedstrijd woensdag hebben we gedomineerd. We hadden als team 28 assists. Elke score was een cadeautje van iemand anders. Het spel was snel, attractief en er werd keihard verdedigd, zoals we het graag willen zien. In de tweede wedstrijd hebben we Jill Bettonvil en Janine Guijt rust gegeven, omdat we ook anderen aan het werk wilden zien. Esther Fokke en Jacobine Klerx hebben nu veel kunnen spelen. Verdedigend was het goed, in de aanval waren we te slordig. Je merkt dan ook dat de meesten niet gewend zijn om twee van deze wedstrijden achter elkaar te spelen. Maar de zege kwam nooit in gevaar. Over het hele duel gezien waren we de betere."

De bondscoach vindt de groei die de Orange Angels tijdens de stage hebben doorgemaakt bemoedigend. "Hoe langer je de speelsters bij elkaar hebt, hoe beter ze snappen op welke manier we bij het Nederlands team willen spelen. Natuurlijk zijn er ook kritische puntjes. Zoals de slordigheid in de aanval in de tweede wedstrijd. Maar overall geef ik het team een dikke voldoende. Natuurlijk is Duitsland geen Frankrijk, maar wel een degelijk ploeg, waar we vorig jaar nog twee keer van verloren. Zij brengen een bepaalde hardheid en dus was het vraag wie als eerste stopt met hard verdedigen. Het waren twee fysieke dagen tegen een goede opponent, maar we hebben niet opgegeven."

Salem is toch al blij met hoe de zomer aan de vrouwenkant verloopt. "Ik ga nu naar Oostenrijk om te kijken hoe de Orange Angels U18 het in de kwartfinale tegen Wit-Rusland gaan doen bij hun EK. De Angels U20 hebben voor de tweede maal in de historie brons veroverd bij het EK in de A-divisie. En ook in 3x3 doen de nationale selecties het goed, vind ik. Nee, ik heb helemaal geen reden tot klagen."

NBB video

 

  -  

Meer »

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF