U bevindt zich hier: Oranje / Topsport » Orange Angels » VU15 » Orange Angels VU15 sluiten NSDC af met verlies

Terug naar overzicht

Orange Angels VU15 sluiten NSDC af met verlies

7 augustus 2016 20:10:45

De Orange Angels VU15 hebben ook hun derde duel bij de North Sea Development Cup niet weten te winnen. Nederland verloor op de slotdag met 36-68 van Duitsland, de terechte winnaar van de Cup. Het Duitse team stak fysiek en technisch boven Denemarken, Zweden en Nederland uit.

De jonge Angels hebben hele toernooi lopen zoeken naar organisatie in de aanval. Ze creëerden te weinig kansen en het schotpercentage van 25 procent is internationaal veel te laag. Het credo 'stick to the game plan' moet echt in de genen van Orange Angels VU15 gaan zitten, want niet goed georganiseerd spelen in de aanval, betekende ook tegen Duitsland weer eenvoudige fastbreakpunten tegen. Jammer, want ook al waren ze fysiek minder, de Angels hielden de Duitsers regelmatig weg van de basket. Fysiek spelen ook al zijn ze lichter en kleiner, dat voerden de Nederlandse speelster dan wel weer goed uit.

Nadat  een uitgebreide evaluatie reisde de VU15-selectie terugreis naar Nederland. In 2017 wordt de NSDC gehouden in Vejen van 11 t/m 13 augustus.

NBB video

 

  -  

Meer »

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF