U bevindt zich hier: Oranje / Topsport » Orange Angels » VU15 » Succesvolle Battle of Talents VU14 en VU15 in Den Bosch

Terug naar overzicht

Succesvolle Battle of Talents VU14 en VU15 in Den Bosch

12 februari 2017 21:15:00


Foto Jeffrey Lewakabessy

De staf van de Orange Angels VU14 en VU15 heet zich vandaag (zondag 12 februari) een eerste beeld kunnen vormen van mogelijke kandidaten voor de nationale selecties in deze twee leeftijdsklassen. Dat gebeurde tijdens de Battle of Talents in Sporthal Zuid van het Sint Jans Lyceum in Den Bosch, waar de de afdelingsselecties VU14 en VU15 het tegen elkaar opnamen. De meeste meiden spelen normaal al een leeftijdsklasse hoger en dan is het fijn om zich vier keer per jaar te kunnen meten met leeftijdsgenoten.

Faizal Pasaribu gaf net als vorige week tijdens de Talentendag VU13 een inspirerende clinic over kracht, coördinatie en balans. Alle oefeningen die aan bod kwamen, kunnen ook thuis worden gedaan door de speelsters.

De Battle of Talents leverde de volgende uitslagen op:
Vrouwen U14
Noord/Oost - Zuid  39-22
Noord Holland/Utrecht/Flevopolder - Noord/Oost 71-34
Zuid - Zuid Holland 25-59
Zuid Holland - Noord Holland/Utrecht/Flevopolder 33-86

Vrouwen U15
Zuid Holland - Noord Holland/Utrecht/Flevopolder 46-58
Noord/Oost - Zuid 78-25
Zuid - Zuid Holland 46-49
Noord/Oost - Noord Holland/Utrecht/Flevopolder 42-47

Coördinator talentontwikkeling Yvonne Lansink Rotgerink van de NBB was net als een week geleden blij met het verloop van de dag. "De afgelopen twee zondagen hebben we meer dan 220 meiden kunnen volgen tijdens de Talentendag VU13 en de Battle of Talents VU14 en VU15. Bij de meiden U14 hebben we vandaag een groot aantal nieuwe talenten gezien, geboren in 2003 en 2004. Het verschil tussen de afdelingen is soms groot, maar bij de vrouwen U15 zien we de talenten die vorig jaar nog in de klasse VU14 speelden terug en het was prettig om te constateren dat een groot aantal beter is geworden. Het was positief om te zien dat alle afdelingsteams basketgericht aan het spelen waren. Ook een compliment aan de jonge scheidsrechterploeg van afdeling Zuid, die de meiden lekker door lieten spelen. De gameflow werd goed toegepast, iets dat we internationaal ook bij de toernooien met de Nederlandse teams tegen gaan komen."

De volgende Batlle of Talents is zondag 19 maart in Barendrecht.

NBB video

 

  -  

Meer »

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF