U bevindt zich hier: Oranje / Topsport » Orange Angels » VU15 » Succesvolle Talentendag voor U13-speelsters in Barendrecht

Terug naar overzicht

Succesvolle Talentendag voor U13-speelsters in Barendrecht

11 mei 2017 14:22:52

De laatste Talentendag voor meisjes in de leeftijdsklasse U13, die afgelopen zondag in Barendrecht werd gehouden, is mooie geworden voor de 86 meisjes uit all regio's die zich hadden opgegeven. Het evenement vond plaats bij het altijd gastvrije CBV Binnenland. Doel van de Talentendag is de jongste talenten van de NBB in aanraking te brengen met  hun voorbeelden, de internationals van de Orange Angels, de meisjes clinics te laten volgen met oefeningen die ze thuis kunnen doen en om hen op een laagdrempelige manier een 3x3 competitie tegen elkaar te laten spelen.

Van de Orange Angels waren Charlotte van Kleef, Sonja Kuijt, Janiek van Veen en Britt Zappeij van de partij. Zij verzorgden de warming-up en een inspirerende ballhandling clinic en leerden de meiden hoe ze een ankle breaker moeten doen.

De staf van de Nederlands teams vrouwen U14 en U15 had een schotclinic voorbereid met oefeningen die de talenten komende zomer zelf op een veldje kunnen doen. Ritme (vooral uit de benen schieten) en vertrouwen hebben in je schottechniek zijn de twee belangrijkste punten die ze meenemen naar huis.

De dag werd afgesloten met Queen of Court, een 3x3 competitie. Alle regioselecties werden door elkaar gehusseld, waardoor de meisjes gedwongen werden om, zonder elkaar goed te kennen, een team te vormen in een 3 tegen 3 partijtje. De achttien teams speelden meer dan negentig wedstrijdjes in anderhalf uur tijd. De finale werd gewonnen door (foto) Juul Nijenhuis, Leanne Hoogeveen, Femke Dijkstra, Sky Love en Liz de Heer.

NBB video

 

  -  

Meer »

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF