U bevindt zich hier: Oranje / Topsport » Orange Angels » VU16 » Spelen in Oranje: het geluksmoment van Lotte Sant

Terug naar overzicht

Spelen in Oranje: het geluksmoment van Lotte Sant

2 augustus 2017 14:36:00

De Orange Angels VU16 beginnen komende vrijdag aan het EK in de A-divisie in het Franse Bourges. Alle reden om vooraf nog even vooruit te blikken en bij te praten met Lotte Sant, een van de speelsters in de ploeg van Brian Hirman. Sant werkte dit jaar namens de VU16-selectie mee aan de jaarlijks fotoshoot rondom alle vertegenwoordigende Orange Angels-teams.

Hoe blik je terug op het afgelopen seizoen?
"Afgelopen seizoen heb ik het eerste half jaar bij Lokomotief VU18 en Binnenland VU20 gespeeld, daarna heb ik afscheid genomen van Loko en ben volledig bij Binnenland gaan spelen. Ik heb ook nog minuten gemaakt bij het eerste team van Binnenland, waar ik veel heb geleerd. Met  het VU20-team hebben we de bekerfinale en de Final Four gehaald. Een mooi seizoen om op terug te kijken."

Hoe is het om het shirt van de Orange Angels te dragen?
"Een van de mooiste dingen die er is. Met Nederland op je borst voor je land uit mogen uitkomen, is altijd wel een geluksmoment."

Hoe is de voorbereiding op het EK verlopen?
"Door het hele traject heen is het team zeker sterker geworden. Als wij kijken naar hoe we het toernooi in Duitsland presteerden in de winter en hoe we er afgelopen paar wedstrijden bij stonden, is dat wel een verschil. We hebben een team waarin iedereen weer zijn eigen kwaliteiten heeft. Je merkt dat als we het met zijn allen doen er veel mooie dingen naar voren komen."

Hoe is je band met Brian Hirman? Wat is hij voor een coach?
"Mijn band met hem is goed. Hij weet hoe ik in elkaar zit en ik weet wat hij van mij verwacht. Bij de Angels VU14 en VU15 heeft Brian ons ook al gecoacht tijdens de toernooien in Kopenhagen. Ook voor de rest van de meiden is hij als coach een bekend gezicht, dat geeft wel vertrouwen. Hij ziet graag dat we veel communiceren en ondanks de spelletjes wel blijven basketballen."

Wat is je verwachting van het EK?
"We zitten in een zware poule met Duitsland, Tsjechië en Kroatië. Duitsland en Kroatië zijn we al eerder tegengekomen in het traject. Ik denk zeker dat we een goede kans hebben tegen alle drie de teams. We moeten wel fel spelen. Als team willen we gewoon een goed EK spelen, waarbij we niet als de underdog gezien willen worden. De kansen liggen er, alleen moeten we er dan wel alles uit halen dat erin zit!"

Wat ga je na het EK doen?
"Eerst een beetje bijkomen van een hele drukke zomer. Daarna begint voor mij een nieuwe uitdaging bij CTO Amsterdam Vrouwenbasketball."

Hoe ziet je ideale toekomst eruit als basketbalster?
"Ik zou wel graag naar het buitenland willen, het liefst Spanje of Amerika. Verder vind ik het lastig om te zeggen, ik wil er gewoon alles eruit halen dat erin zit."

Lees hier meer over het EK van de Orange Angels U16 of blijf op de hoogte via Facebook en Twitter

NBB video

 

  -  

Meer »

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF