U bevindt zich hier: Oranje / Topsport » Orange Angels » VU16 » Duitsland is maatje te groot voor VU16 in openingswedstrijd EK

Terug naar overzicht

Duitsland is maatje te groot voor VU16 in openingswedstrijd EK

4 augustus 2017 17:21:00

De Orange Angels VU16 hebben hun openingswedstrijd op het EK in de A-divisie in Frankrijk verloren. Duitsland was een maatje te groot voor de meiden van Oranje: 54-79.

Het verhaal van de wedstrijd was volgens bondscoach Brain Hirman ‘niet zo ingewikkeld’. “We hebben tegen de beste ploeg uit onze poule gespeeld. Duitsland was beter.” Wel baalde hij dat het verschil in het vierde kwart opliep tot 25 punten. “Dat was niet nodig, want we zijn drie kwarten redelijk bijgebleven. Tien of vijftien punten verschil was beter geweest.”

Hirman zag zijn team nerveus beginnen, maar toch stond er na het eerste kwart een te verwaarlozen marge op het bord: 14-17. Hirman: “In het tweede kwart moesten we wat meer prijs geven. We waren een fase iets minder geconcentreerd en Duitsland straft dat gelijk af.” Oranje keek halverwege tegen een 30-42 achterstand aan. “In het derde kwart komen we een paar keer terug tot zes punten, maar we kregen op het slechtste moment een drietje via het bord tegen: in de buzzer”, zag Hirman. “Toen werd het dertien punten in plaats van tien. Dat kwamen we niet meer te boven. In het vierde kwart pakte Duitsland zeventien rebounds, daar lag een groot probleem. Hun spel is erg inside georiënteerd, maar nu gingen ze ook nog van buiten raak schieten. Dan gaat het hard.”

VU16 had twee speelsters in de dubbele cijfers: Chermensa van la Parra (13 punten) en Emy Hayford (10 pnt). Zaterdag spelen de Angels tegen Tsjechië (20.45 uur). “We hebben vrij veel informatie over Tsjechië”, zei Hirman. “Ik acht ons zeker niet kansloos, maar op dit EK zijn er geen makkelijke tegenstanders. We zullen gedisciplineerd moeten spelen, als we even verslappen straffen zij dat net als de Duitsers af. Wat dat betreft telt een gewaarschuwd mens voor twee.”

NBB video

 

  -  

Meer »

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF