U bevindt zich hier: Oranje / Topsport » Orange Angels » VU16 » Orange Angels VU16 wachten nog op eerste winst op EK

Terug naar overzicht

Orange Angels VU16 wachten nog op eerste winst op EK

5 augustus 2017 23:27:00

Het is Orange Angels VU16 niet gelukt om de tweede wedstrijd op het EK in de A-divisie in Frankrijk te winnen. Na gisteren Duitsland was vandaag Tsjechië te sterk: 40-63.

“Eigenlijk renden we al na zes minuten in het eerste kwart achter de feiten aan”, zei bondscoach Brian Hirman. “Te veel meiden gaven niet thuis. Tsjechië heeft geen wonderploeg, maar toch verliezen we met 23 punten verschil, bijna evenveel als tegen Duistland. Vooral in de eerste helft krijgen we vrijwel alle punten tegen uit de transitie en vrije worpen. We zijn dus vooral op agressie en snelheid afgetroefd. We kamen overal een stap te laat en ons scorend vermogen was onvoldoende.”

Scoren was inderdaad een probleem voor de Angels. In het tweede kwart werden zes punten bijgeschreven, in het vierde negen. Daardoor bleef Tsjechië onbereikbaar. Hirman: “We kwamen nog een keer terug tot twaalf punten en toen was er nog best iets mogelijk. Maar we waren niet in staat om het tij te keren.”

Hirman hoopt uiteraard dat dat zondag wel lukt tegen Kroatië (16.15 uur). “Op een EK heb je geen tijd om te rouwen, hoewel we hier wel van moeten leren. Kroatië speelt een vergelijkbaar spelletje als Tsjechië, agressief. Als we dat zelf ook doen weten we ook wel weer te scoren, want dat gaat meestal samen.”

NBB video

 

  -  

Meer »

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF