U bevindt zich hier: Oranje / Topsport » Orange Angels » VU16 » Orange Angels VU16 hebben eerste winst op EK te pakken

Terug naar overzicht

Orange Angels VU16 hebben eerste winst op EK te pakken

6 augustus 2017 22:13:00


 

Orange Angels VU16 heeft de eerste winst op het EK in de A-divisie te pakken. Kroatië werd met 55-51 verslagen.

En dat was een welkome zege na de eerdere nederlagen tegen Duitsland en Tsjechië. “We hebben de wedstrijd van Tsjechië vanochtend uitgebreid bekeken”, zei bondscoach Brian Hirman. “Vooral omdat Kroatië vergelijkbaar speelt. Ze driven veel en spelen minder georganiseerd dan wij. Gisteren hadden we daar veel moeite mee.”

Dat ging nu dus een heel stuk beter, hoewel de eerste helft voor Kroatië was: 24-29. In het derde kwart waren het de Angels die het heft in handen namen. Het derde kwart werd gewonnen (18-9) en daarmee lag het initiatief weer bij Oranje. Hirman: “Onze slechte fases duurden nu veel korter, dat was positief. Bovendien hebben we in de voorbereiding twee keer tegen Kroatië geoefend. De eerste keer verloren we met dertig punten, de tweede keer met veertien punten. Deze overwinning geeft daarom echt heel veel vertrouwen. Het ging op en neer, maar in het vierde kwart waren wij wel de bovenliggende partij.”

Lotte Sant was goed voor 17 punten (5 rebounds) en was de enige in de dubbele cijfers bij Oranje. Maandag geniet Oranje van een rustdag, dinsdag volgt er een tussenwedstrijd (tegen Spanje of Rusland) waarin winst betekent dat Oranje verder speelt voor de eerste acht posities. Een nederlaag houdt in dat de Angels verder speler voor de plekken negen tot en met zestien. 

NBB video

 

  -  

Meer »

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF