U bevindt zich hier: Oranje / Topsport » Orange Angels » VU16 » Orange Angels VU16 delven het onderspit tegen Spanje

Terug naar overzicht

Orange Angels VU16 delven het onderspit tegen Spanje

8 augustus 2017 17:46:00


Na de knappe overwinning op zondag van de Orange Angels VU16 tegen Kroatië (55-51) was Spanje vandaag een maatje te groot op het EK in de A-divisie. Oranje ging met 68-30 ten onder en moet door de nederlaag nu de strijd aangaan voor de negende tot zestiende plek.

Bondscoach Brian Hirman wist dat het een zware wedstrijd ging worden. “Als je speelt tegen de poulewinnaar en één van de mogelijke titelkandidaten, dan weet je dat het erg lastig wordt.” Toch ging het in het begin van het eerste kwart nog gelijk op - met scores van Maud Huijbens en Emy Hayford – maar na de 6-6 liep Spanje snel uit tot 17-8. Vooral de sterke Spaanse nummer 14, Carrera, was een plaag voor Oranje. Zij werd ook topscorer van de wedstrijd met 19 punten (4 steals en 8 rebounds).

Het tweede kwart bleef Nederland iets beter bij en ging de periode met 11-7 verloren. Bondscoach Hirman zag dat het vooral schortte in de aanval. “Waar we het verdedigend Spanje lange tijd lastig maakten, kwamen we zelf te moeilijk tot scoren. 15 punten halverwege zegt daarover genoeg.” Nederland kwam niet onder de pressing van Spanje uit, dat via de nodige steals in het derde kwart uitliep naar 54-21. De wedstrijd was wel gespeeld en zowel Spanje als Nederland wisselden volop om spelers rust te gunnen. Het laatste kwart ging verloren met 14-9, wat de eindstand bracht op 68-30.

Veel tijd om stil te staan bij de nederlaag is er niet. Morgen wacht de wedstrijd tegen de verliezer van de wedstrijd Italië – Turkije. Hirman: “Dat is natuurlijk een  belangrijke wedstrijd om ons veilig te spelen voor de A-divisie. De focus ligt nu volledig daarop, waarbij we ze fris en fruitig tegemoet zullen treden. Dat we goed kunnen spelen, hebben we al bewezen tegen Kroatië.”

UPDATE: Turkije is morgen (woensdag) om 14:00 uur de tegenstander van de Orange Angels VU16. De Turkse ploeg verloor tegen Italië met 70-66.

NBB video

 

  -  

Meer »

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF