U bevindt zich hier: Oranje / Topsport » Orange Angels » VU16 » Orange Angels VU16 in thriller ten onder tegen Turkije

Terug naar overzicht

Orange Angels VU16 in thriller ten onder tegen Turkije

9 augustus 2017 17:53:00

Ondanks een razend knappe comeback trokken de Orange Angels VU16 vandaag in overtime aan het kortste eind tegen Turkije: 66-74. Door de nederlaag strijden de Angels nu om plek dertien tot zestien op het EK in de A-divisie. Vrijdag om 14:00 uur volgt de eerste tegenstander; de verliezer van het duel Tsjechië – Roemenië.

Bij ingang van het vierde kwart waren er maar weinig mensen die de Orange Angels nog een kans gaven. Het stond immers 38-54. Maar door een ontketend Oranje met scores van Vita Stam (4 vrije worpen), Maaike van Zeijl (2 driepunters), Lotte Sant (1 layup), Emy Hayford (3 layups) en Jade Blagrove (2 layups) wordt het zowaar 60-62. Twaalf seconden voor het eind volgt er een timeout, waarna Hayford de bal krijgt en ze met prachtige drive drie man passeert en de layup scoort: 62-62. Verlenging.

Het vierde kwart was het tegenovergestelde van het eerste. Die liep totaal niet en eindigde in 8-22. Bondscoach Brian Hirman stelt dat de ploeg vaker moeite heeft met de start en wedstrijdhervattingen. “Daar hebben we het binnen de ploeg al meer over gehad. We beginnen heel angstig en de speelsters nemen geen initiatief. Dan kom je gewoon niet tot scoren.” Toch is de coach trots op de veerkracht van het team. “Uiteraard, zo’n vierde kwart is heel knap. Het is alleen jammer dat we het dan pas doen, want als we tegen Turkije kunnen winnen was het vandaag wel.” Al moet Oranje dan beter op schot zijn, want 4 uit 26 driepunterpogingen is te weinig.

In overtime kwam Nederland opnieuw met tien punten achter en bleek een tweede krachtinspanning teveel gevraagd. De overall scores waren: 8-22, 24-36, 38-54, 62-62 en in overtime 66-74. Hayford werd topscorer met 20 punten en ook Van Zeijl (15 punten) en Sant (11 punten) scoorden dubbele cijfers.

UPDATE: Roemenië is vrijdag de tegenstander van de Orange Angels VU16. Tjechië - Roemenië werd 70-28.

NBB video

 

  -  

Meer »

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF