U bevindt zich hier: Oranje / Topsport » Orange Angels » VU16 » Nuttig toernooi in Bourges voor Orange Angels VU16

Terug naar overzicht

Nuttig toernooi in Bourges voor Orange Angels VU16

18 december 2017 11:33:00

De Orange Angels VU16 zijn derde geworden bij het Euro Tournoi des Demoiselles, dat afgelopen weekend werd gehouden in de Franse plaats Bourges. De Nederlandse basketbalsters namen het bij dit sterk bezette internationale toernooi op tegen hun leeftijdsgenoten van Polen en twee Franse jeugdselecties.

Vrijdag wonnen de Angels met 58-51 van Polen, om een dag later flink klop te krijgen van Frankrijk Zuid met 70-30. Op zondag, de slotdag, volgde het herstel. Nederland sloot het toernooi af met een 57-43 nederlaag tegen Frankrijk Noord. Maud Huijbens werd na aflooop gehuldigd als beste rebounder van het toernooi.

Volgens bondscoach Chris van Kampen was het een uiterst leerzaam toernooi voor de jonge Orange Angels. "Leerzaam, omdat je zonder enige gezamenlijke voorbereiding op pad gaat om lekker drie wedstrijden te gaan spelen en zoveel mogelijk progressie te boeken in drie dagen tijd. Dat is gelukt. Van Polen wonnen we in het openingsduel, maar dat was onze minste wedstrijd. In de tweede wedstrijd maakten we weer even kennis met de internationale top in deze leeftijdsklasse. Frankrijk heeft op elke positie atletisch vermogen en lengte, zelfs bij de guards. Dat leverde ons tegen hun Zuid-selectie een flink pak slaag op, noem het een reality check. In Nederland wordt toch anders gespeeld, wat softer en in een lager tempo. Als Nederlandse selecties voor het eerst in langere tijd weer over de grens gaan, moeten ze altijd weer wennen aan wat er internationaal wordt gevraagd, qua intensiteit, fysiek en atletisch vermogen. Het was daarom mooi om te zien dat onze laatste wedstrijd ook onze beste was. Het is dat we wat open lay-ups en schoten missen, anders winnen we die wedstrijd misschien wel. Een nuttige trip voor deze meiden."

De selectie van de Orange Angels werd gevormd door speelsters van CTO Amsterdam Vrouwenbasketball, CBV Binnenland, Loon Lions, Grasshoppers en Landstede Basketbal. Het team bestond uit Maud Huijbens, Elllen Meeringa, Anouschka Meijer, Fleur Bestiaansen, Moniek Meeringa, Vita Stam. Luna Love, Alinda Sendar, Alissa van der Plas, Floor Toonders, Sofie Bruintjes, Lea Romkes, Kathelijne van Bennekom.

De staf bestond uit hoofdcoach Chris van Kampen, assistent-coach Jorrick Creyghton, fysiotherapeute Nine Sudowe en teammanager Eva van den Berg. 

NBB video

 

  -  

Meer »

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF