U bevindt zich hier: Oranje / Topsport » Rolstoelbasketbal » Nieuws » Sterke start titelverdediger DeVeDo in Cruyff Foundation Junior League 

Terug naar overzicht

Sterke start titelverdediger DeVeDo in Cruyff Foundation Junior League 

9 oktober 2017 14:51:00

s.c. DeVeDo is het nieuwe seizoen in de Cruyff Foundation Junior League sterk begonnen. De regerend kampioen uit Ermelo won afgelopen zaterdag beide duels tijdens de eerste speeldag van deze competitie voor jonge talentvolle rolstoelbasketballers. 

De dag begon met een leuke quiz voor alle spelers onder leiding van CTO-talenten Xena van Wimmenhoeve en Joost Morsinkhof, waarbij aan het einde ook nog even de aanwezige scheidsrechters in het zonnetje werden gezet in het kader van ´De week van de Scheidsrechter´.

Het wegvallen van SC Kameleon en BC Kimbria, die vanaf het begin af aan aan de Junior League hebben deelgenomen, wordt dit seizoen gecompenseerd met twee nieuwe deelnemende verenigingen. SC Antilope uit Utrecht en Leuven Bears uit België maakten zaterdag op de Campus van Windesheim in Zwolle hun opwachting in de League. Only Friends moest helaas verstek laten gaan, wegens te veel zieke spelers.

Hieronder het overzicht van alle gespeelde duels bij de eerste competitiedag:

ISV Hengelo/Be Quick’28 – Leuven Bears (36-28)
Het eerste officiële optreden van de ploeg uit België was dik in orde. Leuven gaf ISV Hengelo/Be Quick '28 goed partij in een gelijkopgaande wedstrijd. Hengelo liet zien dat het in drie seizoenen in de Junior League duidelijk progressie heeft geboekt. Na een ruststand van 28-15 ging de zege uiteindelijk met 36-28 naar ISV Hengelo/Be Quick’28 in een aantrekkelijk duel. 

Solar-systemen Grashoppers – SC Antilope  (39-28)
Het team van Solar-systemen Grasshoppers was niet compleet, maar met wat aanvullingen van andere teams kon er gewoon worden gespeeld. Debutant SC Antilope begon wat moeizaam aan z'n eerste wedstrijd, maar al snel ging het beter. Met veel plezier spelend kwam Antilope nog heel dichtbij een zege op Grasshoppers. Toch was het de ploeg uit Katwijk die aan het langste eind te trok. 

Leuven Bears – s.c. DeVeDo (21-53)
In z'n eerste Junior League-wedstrijd van het nieuwe seizoen wilde DeVeDo meteen even duidelijk maken opnieuw voor de titel te willen spelen. Ondanks de voortdurende pressie van de club uit Ermelo hield tegenstander Leuven Bears zich in de eerste twee kwarten knap staande. Na de rust sloeg de vermoeidheid bij de Belgische ploeg toch wat toe en liep DeVeDo weg naar een ruime zege van 21-53.

SC Antilope – ISV Hengelo/Be Quick’28 (40-23)
In wat pas het tweede optreden in de Junior League was voor de Utrechters, pakte SC Antilope toch meteen de eerste overwinning. In een leuke en attractieve wedstrijd won de ploeg uit Utrecht met zeventien punten verschil van ISV Hengelo/Be Quick '28.

SC Devedo –Solar-systemen Grasshoppers  (49-36)
In het laatste duel van de eerste speeldag werd het al snel duidelijk dat DeVeDo en Grasshoppers aan elkaar gewaagd waren. Na een wedstrijd waarin mooi en snel rolstoelbasketball werd gespeeld, was de zege met 49-36 voor DeVeDo, dat als titelverdediger voorlopig op twee zeges uit twee duels staat. 

NBB video

 

  -  

Meer »

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF