U bevindt zich hier: Oranje / Topsport » Rolstoelbasketbal » Nieuws » Bijzondere dagen voor jonge rolstoelbasketballers in Japan

Terug naar overzicht

Bijzondere dagen voor jonge rolstoelbasketballers in Japan

8 november 2017 22:54:00

De Nederlandse rolstoelbasketballers laten zich in Japan van een andere kant zien. Ze zijn daar voor een toernooi in Kutakyushu en spelen deze week oefenduels tegen Canada, Zuid-Korea en Japan. De wedstrijden zijn echter nog niet begonnen. Dus was er vandaag alle tijd voor de jonge Lions om zich op maatschappelijk gebied in te zetten. 

Natuurlijk werd er ook gewoon getraind, maar daarnaast bezocht de ploeg twee scholen om kinderen met rolstoelbasketbal kennis te laten maken. De Japanse scholen bleken goed voorbereid te zijn op de komst van de Orange Lions. Honderden kinderen speelden voor de eerste keer in leven rolstoelbasketbal. Want het bleef niet alleen bij kijken, ze stapten zelf ook ee rolstoel. De Nederlandse internationals verzorgden verschillende oefeningen en demonstraties.

Op dezelfde dag deelde Anton de Rooij zijn verhaal en ervaring met de jonge rollers die mee zijn naar Japan. Maar liefst zeven CTO-sporters zijn door bondscoach Cees van Rootselaar opgenomen in de selectie. De 690-voudig international en assisten-coach in wording vertelde over wat hij heeft gelaten en gedaan om de top te bereiken. Een bijzondere ervaring voor de jonge sporters, die bij De Rooij hun vragen kwijt konden over specifieke zaken die iedere sporter tegen komt. "De jongens kunnen veel van Anton leren, daarom vind ik het belangrijk dat ze horen hoe hij deze weg bewandeld heeft", aldus Van Rootselaar, die na de vierde plaats bij het EK afgelopen juni al uitkijkt naar zijn tweede grote evenement met de Orange Lions: het WK 2018 in Duitsland.

De Orange Lions nemen het vrijdag op tegen Tokyo Fighters, dat een klein Nederlandse tintje heeft. De Japanse Mayumi Tsuchida, die dit seizoen competitie speelt in Nederland bij Antilope, maakt deel uit van de Fighters. 

NBB video

 

  -  

Meer »

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF