U bevindt zich hier: Oranje / Topsport » Rolstoelbasketbal » Nieuws » DeVeDo blijft ongeslagen bij tweede ronde Cruyff Foundation Junior League

Terug naar overzicht

DeVeDo blijft ongeslagen bij tweede ronde Cruyff Foundation Junior League

9 november 2017 10:50:08

D

De jonge rolstoelbasketballers van s.c. DeVeDo zijn nog ongeslagen in de Cruyff Foundation Junior League. De ploeg uit Ermelo won afgelopn weekeinde beide duels tijdens de tweede speelronde in Haaksbergen. Ook Solar-systemen Grasshoppers ging twee keer als winnaar van het veld.

De dag begon met een korte introductie van een prijsvraag. Tot 9 december maken de spelers en coaches uit de Cruyff Foundation Junior League kans op een fraai prijzenpakket al ze een mooie foto of filmpje van hun leukste rolstoelbasketbalmomenten aan te leveren. Vervolgens verzorgde rolstoelbasketballer Kees van de Bunte een gezamenlijke warming-up, waar alle spelers en speelsters fanatiek aan meededen.

SC Antilope - Leuven Bears 60-11
De twee nieuwkomers in de Cruyff Foundation Junior League speelden voor het eerst tegen elkaar. Al snel bleek dat de Utrechters van de Belgische ploeg zouden winnen. Bij de rust stond het al 32-4. Toch verdient de jonge Belgische ploeg een groot compliment, want ondanks de grote achterstand bleef de coach van Leuven zeer positief coachen en zijn team keihard knokken voor een goed resultaat. Vooral het vaak niet goed afronden op de basket brak de Leuven Bears op. Antilope won uiteindelijk met 60-11.

ISV Hengelo/Be Quick’28 - Solar-systemen Grasshoppers 12-61
Solar-systemen Grasshoppers was met net genoeg mensen naar Haaksbergen gekomen. Zonder wisselmogelijkheden moesten de vijf spelers vol aan de bak en dat deden ze me verve. Het combinatieteam van ISV Hengelo/Be Quick’28 werd overrompeld in de eerste twee kwarten, wat resulteerde in een ruststand van 3-45. De Achterhoekers boden in het derde en vierde kwart meer weerstand, maar konden niet voorkomen dat ze met 12-61 werden geklopt door het Katwijkse team.

s.c. DeVeDo - SC Antilope 53-16
Dit duel beloofde op papier een mooie strijd te worden. Antilope was tot nu toe de verassing van de Cruyff Foundation Junior League en DeVeDo had nog geen wedstrijd verloren. De Ermelose ploeg had zich echter goed op de tegenstander voorbereid en maakte het de jonge rollers van Antilope moeilijk om in hun spel te komen. DeVeDo leidde bij rust al comfortabel met 28-4. In de tweede helft ging het beter bij Antilope, maar DeVeDo speelde de wedstrijd gecontroleerd uit en won met 53-16.

Solar-systemen Grasshoppers - Leuven Bears 72-9
Vanaf de eerste minuut was het duidelijk dat de vijf spelers van Grasshoppers maar één doen hadden vandaag: met twee overwinningen terug reizen naar Katwijk. Leuven Bears had al snel in de gaten dat een overwinning erg lastig, zo niet onmogelijk zou worden. De eindstand van 72-9 in het voordeel van Grasshoppers laat het verschil tussen beide ploegen duidelijk zien, maar ondanks de tweede ruime nederlaag van de dag bleven de Leuven Bears knokken.

s.c. DeVeDo - ISV Hengelo/Be Quick’28 67-15
Het is duidelijk dat DeVeDo ook dit jaar weer voor het kampioenschap gaat. Het combinatieteam van ISV Hengelo en Be Quick’28 had het erg moeilijk in deze wedstrijd. Pas aan het einde van de wedstrijd kon het een vuist maken tegen DeVeDo, maar dat mocht niet meer baten. Het werd 67-15 voor DeVeDo, dat zodoende ongeslagen bleef.

De volgende speelde ronde van de Cruyff Foundation Junior League vindt op 9 december plaats in Leuven bij de Leuven Bears.

NBB video

 

  -  

Meer »

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF