U bevindt zich hier: Oranje / Topsport » Rolstoelbasketbal » Nieuws » Rolstoelbasketballers boeken progressie tijdens Kitakyushu Cup

Terug naar overzicht

Rolstoelbasketballers boeken progressie tijdens Kitakyushu Cup

11 november 2017 18:11:00

De Nederlandse rolstoelbasketballers hebben ook hun tweede wedstrijd tijdens Kitakyushu Cup verloren. De Orange Lions namen het vandaag op tegen gastheer Japan. De jonge ploeg van Cees van Rootselaar startte opnieuw goed aan de wedstrijd, maar keek in de rust al tegen een achterstand van tien punten aan. Japan won uiteindelijk met 66-42.

De organisatie in de aanval bij Nederland was duidelijk beter dan in de eerste wedstrijd. Net als Canada zetten de Japanners een felle full court press neer, maar Nederland kon daar keer op keer goed doorheen komen en slaagde er ook in kansen te creëren. Na een 12-10 voorsprong aan het einde van het eerste kwart kon Nederland vervolgens verdedigend steeds minder een vuist maken. Japan wist vaak de weg naar de ring te vinden en via makkelijke scores zette het gastland Nederland op een achterstand van tien punten bij de rust: 18-28.

De tweede helft begon Nederland scherper, zowel aanvallend als verdedigend. Goede kansen werden in het derde kwart wel afgemaakt. Toch kon Japan steeds verder weglopen bij het jonge Oranje, als gevolg van de vele fastbreaks die tegen een hoog percentage werden afgemaakt. Nederland kwam tot veel meer schoten dan tegen Canada, maar werkte tegen een te laag percentage af. Uiteindelijk verloren de Orange Lions met 42-66. "Organisatorisch was het veel beter dan gisteren. Met deze jonge ploeg moeten we elke wedstrijd onszelf verbeteren. Daarom zijn wij hier", aldus Van Rootselaar. 

Morgenochtend is Zuid-Korea de volgende tegenstander. In de middag staat voor de Lions de laatste wedstrijd van de Kitakyushu Cup op het programma. met de derde plaats als inzet. 

Topscorers Nederland: Robin Poggenwisch 10 punten, 13 rebounds en 6 assists, Mattijs Bellers 12 punten en 9 rebounds, Joost Morsinkhof 10 punten.

NBB video

 

  -  

Meer »

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF