U bevindt zich hier: Oranje / Topsport » Rolstoelbasketbal » Nieuws » Succesvol uitstapje Cruyff Foundation Junior League naar België

Terug naar overzicht

Succesvol uitstapje Cruyff Foundation Junior League naar België

13 december 2017 13:33:00

De Cruyff Foundation Junior League beleefde afgelopen weekeinde een primeur. Voor de allereerste keer werd een speelronde buiten de landsgrenzen afgewerkt. Leuven Bears was zaterdag de gastheer van de derde speelronde in de competitie voor jonge rolstoelbasketballers. 

De wedstrijden werden dan ook gefloten door vier Belgische scheidsrechters, waarvan er twee voor het eerst een rolstoelbasketbalduel zouden gaan leiden. Ondanks de winterse weersomstandigheden, waar het verkeer flinke hinder van ondervond, kon er toch een volledige speelronde worden gehouden.

Leuven Bears en Only Friends stonden tegenover elkaar in de eerste wedstrijd. Het team van Only Friends beschikte over slechts drie spelers maar kon met hulp van de andere ploegen toch met zes spelers aan het duel beginnen. In de eerste twee kwarten lukte het Leuven Bears, aangemoedigd door flink wat fans, aardig bij te blijven. Het verschil bij de rust was elf punten (22-33), maar in de tweede helft had Belgische gastheer het een stuk moeilijker en boekte Only Friends toch een gemakkelijke overwinning. Het werd uiteindelijk 26-51.

Het duel tussen SC Antilope en SC DeVeDo begon ruim een half uur later, omdat de Ermelose ploeg een stuk langer onderweg was dan gepland. Eenmaal op het veld liet DeVeDo zien naar België te zijn gekomen om ook daar de volle buit te pakken. De press van DeVeDo leidde tot veel balverlies bij Antilope en na een ruststand van 8-33 ging de zege uiteindelijk met 14-77 naar de ploeg uit Ermelo.

SC Antilope trad in z'n tweede wedstrijd van de dag aan tegen het combinatieteam van ISV Hengelo en Be Quick ’28. Antilope had het zwaar. Het beschikte over maar vijf spelers en dat eiste uiteindelijk z'n tol. Het was al met al wel een hele leuke wedstrijd, gewonnen met 34-16 (ruststand 15-4) door het enthousiaste team van ISV Hengelo/Be Quick ’28.

Zakelijk. Zo kon de zege van DeVeDo op Only Friends worden genoemd. De kampioen van vorig seizoen gaat voor niets minder dan prolongatie van de titel. In de eerste twee kwarten kon Only Friends nog redelijk in de buurt blijven, getuige de 13-21 ruststand. Na de pauze nam DeVeDo alsnog ruim afstand van Only Friends: 17-43.

Leuven Bears en ISV Hengelo/Be Quick ’28 sloten de dag af. Het werd de leukste wedstrijd van de dag tussen twee teams die aan elkaar waren gewaagd. Ze schotelden het publiek een spannende wedstrijd voor. Het eerste kwart was met 2-6 voor Hengelo, dat in het tweede kwart zelfs een gaatje leek te slaan. Maar door de veerkracht van Leuven was het verschil in de rust maar vier punten (12-16), waarna in het derde kwart Hengelo steeds lastiger tot scoren kon komen, terwijl het bij Leuven Bears steeds beter ging lopen. Aan het einde van het derde kwart had Leuven de achterstand omgebogen in een voorsprong van één punt: 22-21.
Het laatste kwart stond bol vol met spanning. Twee minuten voor tijd was de stand nog gelijk: 30-30. Dankzij twee scores in de slotfase ging de zege uiteindelijk naar Hengelo, maar de grootste winnaar was het publiek dat tot de laatste seconde de teams bleven aanmoedigen.

NBB video

 

  -  

Meer »

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF