U bevindt zich hier: Oranje / Topsport » Rolstoelbasketbal » Paralympische Spelen Rio 2016

Road to Rio

De Nederlandse rolstoelbasketbalteams trainen elke dag op Papendal en zijn volop in voorbereiding voor de Paralympics. Bij het afgelopen EK slaagden beide teams erin zich te plaatsen voor de Paralympische Spelen in Rio 2016. Voor de mannen is het hun eerste deelname sinds 2004. De vrouwen, vier jaar geleden goed voor brons, gaan voor goud.

Alle ogen zijn nu gericht op Rio de Janeiro. Van 8 t/m 18 september 2016 zal daar opnieuw een topprestatie geleverd moeten worden. De Orange Lions en Orange Angels trekken ten strijde onder het motto 'To battle is our nature' en dat is hier onder al wel te zien. In aanloop naar de Paralympische Spelen zullen op de site leuke nieuwtjes, foto's en feitjes worden geplaatst.

De Nederlandse vrouwen veroverden in 2012 in Londen de Bronzen het brons. Exact vier jaar later staan de Orange Angels klaar voor de openingsceremonie van de Paralympics in Rio. Dit keer gaan ze voor goud!

Spelersprofielen

Klik hier voor de spelersprofielen van de Orange Angels rolstoelbasketbal.

Klik hier voor de spelersprofielen van de Orange Lions rolstoelbasketbal.

Resultaat


De Orange Angels rolstoelbasketbal winnen net als vier jaar eerder de Paralympische bronzen medaille. In een moeilijke halve finale tegen Duitsland konden de Nederlandse vrouwen hun eigen niveau niet halen. Revanche was er tijdens de bronzen finale, waarbij de Orange Angels het beste van hun spel lieten zien tegen Groot-Brittannië en er werd met ruime cijfers gewonnen.


Na 12 jaar waren de Nederlandse rolstoelbasketbal mannen weer te zien op de Paralympische Spelen. Na het behalen van de kwartfinale gingen de mannen onderuit tegen de VS, de ploeg die later Paralympisch goud wist te halen. In de wedstrijd om de 7e plaats haalden de mannen in oranje alles uit de kast, de wedstrijd werd knap gewonnen van Duitsland. 

NBB video

 

  -  

Meer »

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF