U bevindt zich hier: Oranje / Topsport » Rolstoelbasketbal » Rolstoelbasketbal Academies

NBB Rolstoelbasketbal Academies

Eind 2017 gaan er twee NBB Rolstoelbasketbal Academies van start. De academies zijn opgericht om kansrijke rolstoelbasketballers meer trainingsmogelijkheden aan te bieden. Er wordt gestart met één extra training per week met mogelijkheid tot uitbreiding in de toekomst. De academies hebben als taak om kansrijke jonge rolstoelbasketballers op te leiden zodat de kloof tussen vereniging en het CTO / de Nationale Teams kleiner wordt. Kansrijke spelers blijven trainen en spelen bij de eigen vereniging en kunnen optioneel extra trainen bij de academy.

Eind 2016 heeft de NBB alle rolstoelverenigingen aangeschreven met de bidprocedure rondom de NBB Rolstoelbasketbal Academies. Bij de keuze voor de twee academies is er gelet op structuur, potentiële rolstoelbasketballers en geografische spreiding. Na een lange voorbereidingsperiode gaan Academy Oost en West in december 2017 van start.

Academy Oost staat onder leiding van Kees van de Bunte en de trainingen vinden plaats in Ermelo. Academy West staat onder leiding van John Licht en trainingen vinden plaats op een nader te bepalen locatie in de omgeving Rotterdam. Beide trainers hebben veel ervaring in het opleiden van jeugdspelers binnen het rolstoelbasketbal. Bovendien vormt dit duo de staf van het nationale U18 (mix)team dat traint op Papendal.

Mocht u vragen hebben over de NBB Rolstoelbasketbal Academies kunt u contact opnemen met Jorienke Krieger via jorienke.krieger@basketball.nl

Trainingen en tijden:

Academy Oost
Sportcentrum Calluna, Herderlaan 51
3851 BC Ermelo

Zondag 17 december 10:00 – 13:00 uur*

*Op 10-12 zal er op Papendal worden getraind met het Nationaal U18 team

Academy West
Omgeving Rotterdam
Verdere informatie volgt...

NBB video

 

  -  

Meer »

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF