U bevindt zich hier: Oranje / Topsport » Talentenhuis Basketball Nederland » Basketball Academies

NBB Basketball Academies: werken aan talent

De Nederlandse Basketball Bond is ambitieus en wil met de nationale selecties – zowel senioren als jeugd – structureel deel blijven of gaan deelnemen aan Europese Kampioenschappen, Wereldkampioenschappen en Olympische Spelen. Dat geldt voor alle drie de disciplines binnen het basketball: vijf-tegen-vijf, 3x3 en rolstoelbasketbal.

In het Meerjarenbeleidsplan 2017+ van de NBB is een van de doelstellingen dat de CTO’s en de NBB Basketball Academies de basis vormen voor de talentontwikkeling, het zogeheten ‘Talentenhuis’.

Er zijn in 2017 vijf NBB Basketball Academies (Noord. Zwolle, Limburg, Rotterdam en Amsterdam) als officiële opleidingsplaatsen benoemd. Deze NBB Basketball Academies zijn de opleidingsplaatsen voor talenten. Onder regie van de NBB wordt een opleidingsprogramma samengesteld wat ervoor moet zorgen dat talentvolle basketballers zo goed mogelijk worden opgeleid. Elke NBB Basketball Academy heeft z'n eigen identiteit en hanteert een werkwijze die past binnen de betreffende regio.
Daarnaast zal er in 2018 een nationale Academy van start gaan die de uitstroom vanuit deze Academies opvangt. In totaal zijn er dan zes officiële, door de NBB en NOC*NSF gecertificeerde, trainingslocaties. Dit onderdeel van het Talentenhuis noemen we bij de NBB talentontwikkeling.

In deze sectie van de website van de NBB vind je alles dat je moet weten over de vijf NBB Basketball Academies. Per Academie staat beschreven hoe de werkwijze is, hoe je in aanmerking komt voor deelname, wat de combinatie met het onderwijs is, en vind je infomatie over de contactpersonen, trainingslocaties en coaches/trainers. 

Bij de Nederlandse Basketball Bond kun je contact opnemen met Technisch Directeur Okke te Velde, als je vragen hebt over de NBB Basketball Academies. Je kunt hem mailen op okke.te.velde@basketball.nl.

NBB video

 

  -  

Meer »

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF