U bevindt zich hier: Verenigingen en Opleidingen » Nieuws » Bestuurderscongres uitgelicht: 3 vragen aan...

Terug naar overzicht

Bestuurderscongres uitgelicht: 3 vragen aan...

13 april 2017 16:43:11

Na een succesvolle eerste editie in 2016 organiseren de NBB en Nevobo op 20 mei voor de 2e keer samen het Bestuurderscongres.

Het thema van dit jaar is ‘The Next Step’ en daagt je uit om als vereniging, bestuur en jezelf de volgende stap te zetten. Wat kan een vereniging doen om sterker te worden en te groeien? Wat kan het de leden bieden om ervoor te zorgen dat ze zich aan de vereniging willen blijven binden? En wat kun je zelf doen om een betere bestuurder te worden?

Voor wie? Volleybal- en basketballbestuurders
Waar? Het Kloosterhotel, Amersfoort
Wanneer? 20 mei 2017 van 10.30 tot 17.00 uur

Hieronder wordt de workshop 'Multisport: aandacht voor brede motorische ontwikkeling van het sportende kind' uitgelicht door de workshopleiders Joke Davio en Peter van Tarel.

3 vragen aan: Peter en Joke, workshop motorische
scholing:

Wat gaat deze workshop mij als bestuurder brengen?

Bestuurders worden constant uitgedaagd om in te spelen op de wensen van leden en kader. Deze workshop biedt perspectief dat inspeelt op een paar van die wensen, zoals nieuw uitdagend aanbod, het creëren van (meer) plezier, het aanspreken van jongens en het verhogen van het niveau. Na afloop heb je voor je eigen vereniging een beeld gevormd wat je ermee zou willen/kunnen en wat je daarvoor nodig hebt.

Motorische scholing klinkt mooi, maar onze vereniging is een basketball-/volleybalvereniging. Waarom moeten we dan toch breed opleiden?

Tijdens de workshop zullen we wetenschappelijke onderbouwingen aandragen die aantonen waarom brede scholing van belang is voor iedere sportvereniging. Je krijgt voorbeelden te zien hoe je dit eenvoudig kunt inrichten. De vraag is wat ons betreft niet òf je breed zou moeten opleiden, maar hóe je dat kunt doen.

Zijn er voorbeelden van atleten die breed zijn opgeleid en zich pas laat hebben gespecialiseerd?

Er zijn voorbeelden van Olympische sporters te over! Denk aan Alexander Brouwer, die pas op 15-jarige leeftijd is begonnen met volleybal. Of Reinder Nummerdor, die op langere leeftijd meerdere sporten heeft gecombineerd. We zullen tijdens de workshop ook voorbeelden laten zien van internationale topspelers die baat hebben gehad bij een brede scholing.

Klik hier voor meer informatie en om in te schrijven voor het bestuurderscongres 2017.

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF