U bevindt zich hier: Verenigingen en Opleidingen » Nieuws » IDAHOT: Samen naar acceptatie

Terug naar overzicht

IDAHOT: Samen naar acceptatie

17 mei 2017 11:29:00

17 mei is jaarlijks de ‘Internationale Dag tegen Homofobie, Bifobie en Transfobie’. De dag is ook wel bekend onder de Engelse afkorting IDAHOT (International Day Against Homophobia and Transphobia). Op deze dag wordt er aandacht gegeven aan acceptatie van homo’s, lesbiennes, biseksuelen en transgenders. De Nederlandse Basketball Bond hecht waarde aan 'sport voor iedereen'. Je moet ten alle tijden kunnen zijn wie je bent. Of dat nu binnen jouw eigen familie is, of binnen jouw basketballploeg.

Hoofdcoach van Loon Lions en Bondscoach van Orange Angels U18, Molly McDowell, kwam eerder al uit voor haar geaardheid en voelde zich meteen door iedereen geaccepteerd. Bij je favoriete familie mag je zijn wie je bent, dat was bij de basketballfamilie van McDowell zeker het geval. 

“Acceptatie is het sleutelwoord voor mij. Ik voelde me door iedereen geaccepteerd toen ik vertelde dat ik lesbienne was. Dat is precies het type gevoel en atmosfeer dat ik wil creëren voor de mensen om mij heen. Ik hou ervan dat iedereen om mij heen anders is en ik wil iedereen het gevoel geven dat ze zichzelf kunnen zijn in elke situatie, binnen en buiten het basketbalveld.”

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF