U bevindt zich hier: Verenigingen en Opleidingen » Nieuws » Oproep Onderzoekscommissie seksuele intimidatie en misbruik in de sport

Terug naar overzicht

Oproep Onderzoekscommissie seksuele intimidatie en misbruik in de sport

29 mei 2017 16:10:18

Nadat vorig jaar enkele veelbesproken gevallen van seksuele intimidatie en misbruik in de sport in de media werden belicht, werd besloten tot de formering van een onafhankelijke onderzoekscommissie. Doel: de huidige aanpak van gevallen van seksueel misbruik en intimidatie in de sport zo goed mogelijk in beeld krijgen en terugdringing en preventie ervan verbeteren. De commissie staat onder leiding van voormalig minister Klaas de Vries en is nu met haar werkzaamheden begonnen.

De commissie roept iedereen die seksuele intimidatie en misbruik in de sport heeft ervaren op, dat te melden bij de Onderzoekscommissie. Ook anderen die informatie hebben die van belang kan zijn voor de commissie, worden gevraagd dit te melden. Denk hierbij aan verenigingsbesturen die in hun vereniging te maken hebben gehad met seksuele intimidatie en/of misbruik. Met alle meldingen gaat de commissie vertrouwelijk om.

Lees hier de hele oproep van Klaas de Vries.

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF