U bevindt zich hier: Verenigingen en Opleidingen » Nieuws » IDAHOT 2017: bij je (basketbal)familie mag je zijn wie je bent!

Terug naar overzicht

IDAHOT 2017: bij je (basketbal)familie mag je zijn wie je bent!

29 mei 2017 16:15:00

“Acceptatie is het sleutelwoord voor mij. Ik voelde me door iedereen geaccepteerd toen ik vertelde dat ik lesbienne was. Dat is precies het type gevoel en atmosfeer dat ik wil creëren voor de mensen om mij heen. Ik hou ervan dat iedereen om mij heen anders is en ik wil iedereen het gevoel geven dat ze zichzelf kunnen zijn in elke situatie, binnen en buiten het basketbalveld.”
Molly McDowell, hoofdcoach Loon Lions en bondscoach Orange Angels U18

17 mei is jaarlijks de ‘Internationale Dag tegen Homofobie, Bifobie en Transfobie’. De dag is ook wel bekend onder de Engelse afkorting IDAHOT (International Day Against Homophobia and Transphobia). Op deze dag wordt aandacht gegeven aan acceptatie van homo’s, lesbiennes, biseksuelen en transgenders. Je moet te allen tijde kunnen zijn wie je bent. Of dat nu binnen je eigen familie is of binnen je basketbalteam!

De Nederlandse Basketball Bond hecht waarde aan 'sport voor iedereen' en besteedt hier jaarlijks aandacht aan rond IDAHOT. Dit jaar was de quote van Molly McDowell te zien tijdens de NBB Finals in Zwolle en op social media op 17 mei, IDAHOT.

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF