U bevindt zich hier: Verenigingen en Opleidingen » Nieuws » Complimentenweek: schouderklopjes voor Tilburgse vrijwilligers

Terug naar overzicht

Complimentenweek: schouderklopjes voor Tilburgse vrijwilligers

29 mei 2017 16:31:31

Op initiatief van het Sportbedrijf van de gemeente Tilburg werd van 8 tot en met 14 mei voor de tweede keer de complimentenweek georganiseerd in de Brabantse stad. Het doel: meer waardering krijgen voor de sportvrijwilliger.

Basketbalvereniging High Five uit Tilburg heeft ook dit jaar de kans aangegrepen haar vrijwilligers in het zonnetje te zetten. "Vrijwilligers waarderen het enorm en het heeft bovendien een wervend effect", aldus Dorine de Kruyf, vrijwilligerscoƶrdinator van High Five (niet op de foto).

"De gemeente heeft ons fantastisch gefaciliteerd met posters, complimentenkaartjes en zichtbaarheid van de week in de hele stad. We hebben zelf in de sporthal een slinger gemaakt, waar mensen complimenten op konden schrijven voor een of meer vrijwilligers. Daarnaast hebben alle 100 (!) structurele vrijwilligers een tas cadeau gekregen van de vereniging."

"De complimentenslinger hangen we ook op tijdens de afsluitende barbecue voor de hele vereniging. Onze vrijwilligers eten dan gratis, overige leden moeten wel betalen. Tijdens de barbecue grijpen we de complimentenweek aan om leden te enthousiasmeren voor vrijwilligerswerk. Het uiten van je waardering en het in het zonnetje zetten, met complimenten en een cadeautje, helpt in het behouden van je vrijwilligers, maar heeft ook een wervend effect."

Speciaal voor de Tilburgse complimentenweek sprak 'de BraboNeger' Steven Brunswijk, ook oud-speler van High Five, een filmpje in:

Bekijk ook de compilatie die de gemeente Tilburg maakte van de complimentenweek:

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF