U bevindt zich hier: Verenigingen en Opleidingen » Nieuws » Terugblik op succesvol Bestuurderscongres 2017

Terug naar overzicht

Terugblik op succesvol Bestuurderscongres 2017

7 juni 2017 15:06:00

Op zaterdag 20 mei 2017 zijn ongeveer honderd bestuurders van basketbal- en volleybalverenigingen samengekomen in Amersfoort om 'The Next Step' te zetten op het Bestuurderscongres van de NBB en de Nevobo.

Voor de tweede keer werd dit congres georganiseerd voor basketbal- én volleybalbestuurders. Beide bonden werken steeds vaker samen en tijdens deze gesprekken werd geconstateerd dat de vraagstukken waar de verenigingen zich mee bezighouden, grotendeels vergelijkbaar zijn. Daarnaast komen basketballers en volleyballers elkaar in de lokale sporthal vaak tegen, maar wordt relatief weinig samengewerkt, terwijl daar vele kansen liggen.

De deelnemers hebben tijdens deze inspirerende dag op vele manieren kennis opgedaan. Eerst tijdens de plenaire sessie, waar dagvoorzitter Etienne Verhoeff na een korte introductie op het thema ‘The Next Step’ het woord gaf aan de bondsdirecteuren Frank Berteling (NBB) en Guido Davio (Nevobo), die over ‘The Next Step’ binnen basketbal- en volleyballand spraken.

Doel van het congres is om alle deelnemers kennis en inspiratie op te laten doen over thema’s die voor hen relevant zijn. Daarom bestond het zeer diverse workshopprogramma uit maar liefst tien workshops waar iedereen er twee van kon volgen. Aan het eind van de dag heeft Etienne Verhoeff de zaal aan het denken gezet met het ‘gastvrijheidsspel’  waar de diverse bestuurders in discussie gingen over het reilen en zeilen binnen hun de vereniging m.b.t. het thema “Welkom op de club”. Tijdens de afsluitende borrel werd volop nagepraat door de deelnemers en keerde iedereen, met een letterlijke goodiebag vol presentjes van onze partners en een figuurlijke rugtas vol inspiratie, huiswaarts.

Benieuwd wat er tijdens de plenaire sessies en verschillende workshops behandeld is? De presentaties zijn hier terug te vinden. We hopen bij de volgende editie nog meer bestuurders te kunnen interesseren om samen met collega-bestuurders kennis en ervaring op te doen en uit te wisselen. Dit jaar waren bestuurders aanwezig van de volgende basketbalverenigingen:

Amazone Utrecht Basketball (Utrecht) Landstede Basketbal ZAC (Zwolle)
Basketball All Stars Epe (Epe) SBV Juventus (Schiedam)
BBC Ardito (Zaltbommel) SV Twello (Twello)
BV Aalsmeer (Aalsmeer) TBG Dragons (Wijchen)
BV Epeios (Zuidlaren) The Sea Devils (Castricum)
De Snipers (Zeewolde) Twente Buzzards (Hengelo)
Jump '80 (Hellevoetsluis) WSV (Apeldoorn)

 

Aftermovie Bestuurderscongres 2017

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF