U bevindt zich hier: Verenigingen en Opleidingen » Nieuws » Gemeenteraadsverkiezingen 2018: zet sport op de lokale agenda

Terug naar overzicht

Gemeenteraadsverkiezingen 2018: zet sport op de lokale agenda

22 juni 2017 13:44:00

De gemeente maakt het lokale sportbeleid en geeft in verhouding tot de rijksoverheid veel meer uit aan sport (130 miljoen van het rijk tegenover 1,2 miljard van alle gemeenten samen). Een goede relatie tussen de gemeente, lokale politieke partijen en sportclubs kan alle partijen dus veel opleveren. Bijvoorbeeld op het gebied van duurzaamheid, inzet van vrijwilligers en werkgelegenheid of iedereen de kans geven om te sporten en te bewegen.

Op 21 maart 2018 zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Dat lijkt nog ver weg maar politieke partijen schrijven nú al hun verkiezingsprogramma's. Dé gelegenheid om sport een mooie plek te geven in de verkiezingsprogramma's, en om na de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 een prominente plek voor sport op de lokale politieke agenda te houden. Sportbonden, sportverenigingen en NOC*NSF kunnen dit samen realiseren, waarbij vooral de clubs de lokale politiek kunnen inspireren met de kracht van sport.

Ondersteuning sportclubs om sport op de lokale agenda te zetten
Om u daarbij te helpen is een e-zine gemaakt waarin de ‘sportboodschap’ is toegelicht. Ook is er een handleiding, flyer (versie 1 en versie 2) en Infographic (versie 1 en versie 2) gemaakt waarmee u in vier stappen inzicht krijgt in waarom, hoe en met welke onderwerpen u in gesprek kan gaan met de lokale politiek.

Sportcampagne Teams in zoveel mogelijk gemeenten
In de komende tijd worden in zoveel mogelijk gemeenten Sportcampagne Teams ingericht, die samen met de lokale sportorganisaties campagneacties op gaan zetten om sport onder de aandacht te brengen van de politiek.

Wilt u de relatie tussen uw sportclub en de lokale politiek verder verbeteren, meld u dan aan om deel te nemen aan het Sportcampagne Team in uw gemeente via www.nocnsf.nl/gr2018. Op die website is ook alle informatie te vinden over de sportcampagne.

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF