U bevindt zich hier: Verenigingen en Opleidingen » Nieuws » Leden werven voor je basketballclub via de AH Sportactie

Terug naar overzicht

Leden werven voor je basketballclub via de AH Sportactie

31 juli 2017 11:56:00

Ben jij met jouw basketballvereniging op zoek naar meer leden? Willen jullie nieuwe activiteiten uitrollen of een andere doelgroep aan je binden? Of willen jullie je vereniging meer en breder onder de aandacht brengen? Grijp dan je kans via de AH Sportactie!

De AH Sportactie is een landelijke spaaractie waarbij klanten van Albert Heijn, van 4 tot 24 september, bij iedere €10,- aan boodschappen 1 AH Sportzegel ontvangen. Bij 10 zegels is de spaarkaart vol. Elke volle spaarkaart geeft vervolgens toegang tot vijf keer gratis sporten. De Albert Heijn bereikt zo'n 4 miljoen mensen in Nederland en kan dus enorm bijdragen aan het bereik van jouw vereniging. 

Goede ervaringen uit pilot in Utrecht
In 2016 werd al een pilot gedraaid van de AH Sportactie. De actie had toen alleen betrekking op regio Utrecht en was enorm succesvol. Maar liefst 70% van de deelnemers in 2016 is lid geworden bij een sportclub. Brigitta Schutgens coördineerde de pilot-actie voor BC Utrecht (nu Utrecht Cangeroes) en is ook enthousiast: "Het is mogelijk om basketball zichtbaar te maken voor een groot publiek! Daarnaast leverde de actie ons nieuwe leden op". BC Utrecht stelde in 2016 haar reguliere trainingen open voor de AH Spaaractie, "Bij de jeugd was dit prima te doen, bij de oudere deelnemers was er vaak een wat groter verschil in niveau. Dit jaar zouden wij hier eerder een instuiftraining voor organiseren zodat we de activiteiten beter op het niveau kunnen aanpassen ". 

Tips & Tricks
De Nederlandse Basketball Bond heeft een aantal tips & tricks verzameld die bij kunnen dragen aan de ledenwerving binnen een vereniging. Daarnaast is er specifiek voor de doelgroepen de jongste jeugd, meisjes en jong volwasenen een toolkit verschenen. Klik hier voor meer informatie. 

Je vereniging aanmelden en activiteiten invoeren
Je vereniging aanmelden voor de AH sportactie kan via clubprofiel.nl, waardoor je vereniging direct beter zichtbaar is op sport.nl. In het onderstaande filmpje wordt stapsgewijs uitgelegd hoe dit werkt. 

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF