U bevindt zich hier: Verenigingen en Opleidingen » Nieuws » Nederlandse Basketball Bond en Optisport gaan samenwerken

Terug naar overzicht

Nederlandse Basketball Bond en Optisport gaan samenwerken

24 augustus 2017 15:17:00

De Nederlandse Basketball Bond en Optisport hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten voor een periode van twee jaar. De samenwerking moet leiden tot een meerwaarde voor de Nederlandse basketballverenigingen en de accommodaties van Optisport die de clubs gebruiken. 

Simone Volmer-van den Biggelaar, Manager Verenigingen & Opleidingen bij de NBB, is enthousiast over de samenwerking met Optisport: “Met deze samenwerking kunnen we de basketballverenigingen in accommodaties van Optisport nog beter ondersteunen in het optimaliseren van het gebruik van sporthal en kantine. Daarnaast bekijken we samen met verenigingen en Optisport of verenigingen meer zeggenschap kunnen krijgen in de accommodatie en of we ze kunnen helpen bij ledenwerving.” 

Erwin van Iersel, CEO Optisport: “Wij zijn blij met de samenwerking met de basketballbond, want een bloeiende vereniging versterkt ook de lokale sportaccommodatie. Met dit partnership creëren we meerwaarde voor beide partijen.” 

Overeenkomst 
De NBB en Optisport gaan een partnership aan waarbij een gezonde vereniging centraal staat. Een bloeiende vereniging is belangrijk en versterkt de lokale (sport)accommodaties. En andersom: een gezonde en sterke (sport)accommodatie zorgt voor een gezond en sterk verenigingsleven. Een goed gebruik van de accommodatie zorgt voor een gezonde exploitatie én een gezond verenigingsleven. 

Speerpunten 
Beide partners gaan binnen de samenwerking verenigingen op Optisport-locaties ondersteunen. De vier speerpunten hierbij zijn: 

- Meer zeggenschap voor de vereniging in de accommodatie 
- Organiseren van basketbalactiviteiten voor ongebonden sporters
- Community building
- Landelijke promotie van 3x3 basketballtoernooien van de NBB, vooral de Streetball Masters Zomer en Winter Tour 

De speerpunten worden door beide partners samen uitgewerkt, waarna de verenigingen en accommodaties betrokken worden om te komen tot lokale uitvoering.

Optisport 
Optisport is specialist in de exploitatie en het beheer van zwembaden, schaatsbanen, sporthallen en multifunctionele sport- en welzijnscentra, maar ook van private voorzieningen als fitnesscentra en indoorspeelparadijzen. In de bijna 350 accommodaties verspreid over 75 gemeenten brengen tweeduizend Optisport-medewerkers jaarlijks 17 miljoen bezoekers in beweging.

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF