U bevindt zich hier: Verenigingen en Opleidingen » Nieuws » Bijeenkomsten vertrouwenscontactpersonen op 18 en 25 november

Terug naar overzicht

Bijeenkomsten vertrouwenscontactpersonen op 18 en 25 november

28 september 2017 11:53:00

Als vertrouwenscontactpersoon bent u een belangrijk aanspreekpunt binnen uw vereniging voor iedereen die een vraag heeft over of te maken heeft met grensoverschrijdend gedrag. Wellicht heeft u ooit de opleiding voor vertrouwenscontactpersoon gevolgd. Maar hoe zorgt u dat u up to date blijft? Beschikt u over de laatste informatie, bent u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen? En wat is ook alweer precies uw rol en waar ligt de grens voor wat u zelf kunt doen of wanneer u doorverwijst? Veel vragen waarvan wij merken dat die bij veel vertrouwenscontactpersonen van de verenigingen leven.

Daarom organiseert NOC*NSF in samenwerking met de sportbonden in 2017 en 2018 meerdere regionale informatiebijeenkomsten voor vertrouwenscontactpersonen van verenigingen. Met als doel de VCP’ers te informeren over nieuwe ontwikkelingen en vooral de VCP-ers gelegenheid te bieden om elkaar (en de VCP-er van uw bond) te leren kennen en ervaringen en kennis uit te wisselen over de rol van de VCP-er binnen een sportvereniging.

Conceptagenda

9.00 uur Inloop
9.30 uur Opening en welkom door Bert Roosenboom, coördinator Vertrouwenspunt Sport NOC*NSF
9.35 uur Recente ontwikkelingen, VOG en register tuchtrechtelijk veroordeelden
10.00 uur Rol van de VCP-er nader toegelicht (spreker nog te bepalen)
11.00 uur Pauze
11.15 uur Rol van social media door Jacqueline Kleijer, bureau Jeugd en Media
12.15 uur Kennismaking met de VCP van uw bond (indien aanwezig) en in groepjes met elkaar in gesprek over wat er speelt en/of leeft bij uw vereniging
13.15 uur Afsluiting
13.30 uur Einde + broodjes

 

Bijeenkomsten

In 2018 zullen nog drie bijeenkomsten worden georganiseerd, locaties hiervoor zijn Arnhem, Rotterdam en Venlo. 

De vertrouwenscontactpersonen kunnen vanaf nu ook worden vastgelegd in Sportlink. De NBB roept de verenigingen op dat te doen zodat we de VCP’s van verenigingen direct kunnen informeren over bijeenkomsten die voor hen worden georganiseerd.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Bert Roosenboom, Coördinator Vertrouwenspunt Sport NOC*NSF, via bert.roosenboom@nocnsf.nl of 06-22299492.

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF