U bevindt zich hier: Verenigingen en Opleidingen » Nieuws » Campagne gelanceerd! Basketbalscheids: goede beslissing!!

Terug naar overzicht

Campagne gelanceerd! Basketbalscheids: goede beslissing!!

10 oktober 2017 12:47:00

‘Basketbalscheids: goede beslissing!’ Dat is de titel van de campagne die de Nederlandse Basketball Bond in de Week van de Scheidsrechter lanceert. Doel van de campagne is het imago van scheidsrechter een boost te geven en nieuwe scheidsrechters te  werven.

De naam van de campagne kan op meerdere manieren worden uitgelegd. De NBB is ontzettend blij met z’n scheidsrechterskorps. Elke scheidsrechter krijgt tijdens de Week van de Scheidsrechter een kaartje in de bus als bedankje voor zijn of haar inzet. Het is een goede beslissing dat ze zijn gaan fluiten. En zij die nog gaan doen in de toekomst, nemen ook een goede beslissing. En voor een scheidsrechter is er natuurlijk niets mooiers als je in het veld een goede beslissing neemt en daarvoor een compliment krijgt. Goede beslissing, scheids!

Tijdens de campagne wordt aandacht besteed aan scheidsrechters in alle verschillende disciplines van het basketball. Dus niet alleen arbiters in het traditionele vijf-tegen-vijf in de zaal, maar ook scheidsrechters in het rolstoelbasketbal en in 3x3 basketball dat razendsnel populair wordt en jonge, ambitieuze scheidsrechters de mogelijk biedt om misschien wel een Olympische Spelen mee te maken als 3x3 arbiter.

De campagne blijft niet beperkt tot deze ene week, maar gaat nog het hele seizoen door. We zoomen in op de verhalen achter de scheidsrechters, maar ook op de specifieke skills die nodig zijn om in een van de disciplines te kunnen fluiten.

De Week van de Scheidsrechter is het ideale moment om de campagne ‘Basketbalscheids: goede beslissing!’ te lanceren. Verenigingen en andere leden van de basketball community zijn opgeroepen hun waardering voor de scheidsrechter te uiten en te delen. Bovendien is het seizoen net gestart, waardoor de Week van de Scheidsrechter op het goede moment zorgt voor (hernieuwde) bewustwording van de positieve bijdrage van scheidsrechters aan de basketbalsport.

Komend weekend is er nog volop gelegenheid om scheidsrechters in het zonnetje te zetten. Deel je waarderingsactie door middel van een foto of video via social media met #Scheidsbedankt en @Basketballbond op twitter of @Nederlandse Basketball Bond op Facebook. Ben je als scheidsrechter op een leuke manier verrast? Ook dat zien we graag via social media!

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF