U bevindt zich hier: Verenigingen en Opleidingen » Nieuws » All Stars uit Epe mag honderdste BS2-opleiding organiseren!

Terug naar overzicht

All Stars uit Epe mag honderdste BS2-opleiding organiseren!

14 december 2017 13:33:00

De Nederlandsed Basketball Bond maakt werk van het opleiden van nieuwe scheidsrechters. Afgelopen september werd de campagne ‘Basketbalscheids: goede beslissing!’ gelanceerd, om het huidige scheidsrechterskorps te bedanken en nieuwe arbiters te werven. In dat streven past ook de bekendmaking dat basketbalvereniging All Stars uit Epe de eer heeft om de honderdste BS2-opleiding te mogen organiseren.

BS2 staat voor de Basketball Scheidsrechter 2-opleiding die elke basketbalvereniging in het land kan organiseren, om op die manier nieuwe scheidsrechters op te leiden. De opleiding geeft de deelnemers een aantal waardevolle tips en ervaringen mee voor het fluiten van wedstrijden. Enthousiasme van experts (workshopleiders) en goede begeleiding binnen de vereniging dragen bij aan meer plezier in het fluiten van wedstrijden door beginnende scheidsrechters. De NBB heeft een 10 stappenplan opgesteld om het eenvoudiger voor clubs te maken, zo’n BS2-opleiding te organiseren. Klik hier om die 10 stappen te bekijken.

Daarnaast geeft scheidsrechter Antio Sinterniklaas 10 tips die nieuwe en al actieve verenigingsscheidsrechters kunnen gebruiken om hun wedstrijden op een zo plezierig mogelijke manier te leiden. Een van zijn tips is: behandel spelers en coaches zoals jíj behandeld wil worden. Zorg samen met hen voor een veilig en plezierig sportklimaat, waarin je met respect met elkaar omgaat. Klik hier om alle tips van Antio te bekijken.

Van de honderd BS2-cursussen die tot nu toe zijn gehouden, nam de afdeling West er 35 voor z’n rekening. In Oost vonden 23 BS2-opleidingen plaats, gevolgd door Noord-Holland met 17, Zuid met 14 en Noord met 11.

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF