U bevindt zich hier: Verenigingen en Opleidingen » Nieuws » Doe als Den Helder Suns en maak werk van een gezondere leefstijl!

Terug naar overzicht

Doe als Den Helder Suns en maak werk van een gezondere leefstijl!

10 januari 2018 18:35:00

Een nieuw jaar, goede voornemens. Veel mensen zijn 2018 begonnen met het voornemen om  voortaan wat gezonder door het leven te gaan. Bij Den Helder Suns uit de Dutch Basketball League hebben ze van het streven naar een gezondere leefstijl zelfs een project gemaakt.

De basketbalclub uit de kop van Noord-Holland richt zich samen met een aantal Helderse welzijnsorganisaties en de gemeente Den Helder op (school)kinderen, jongeren en ouderen. Basketball wordt ingezet als middel om te streven naar een gezondere samenleving, maar ook om mensen via sport een betere plek in de maatschappij te bieden.

Het project heet ‘Den Helder Suns Scoort met ASSIST’. Een van de onderdelen is het geven van basketbalclinics, waarbij kinderen, jongeren en ouderen kennis maken met de verschillende facetten van sport en bewegen. In eerste instantie ligt de focus op kinderen en jongeren. Tijdens dit seizoen geven de Suns in totaal zo’n tachtig gastlessen en clinics op het primair, voortgezet en middelbaar onderwijs aan ongeveer vierhonderd leerlingen in Den Helder en omstreken. In het programma is ruim aandacht voor het stimuleren van een gezonde leefstijl, zoals bewegen, gezonde voeding, water drinken in plaats van suiker houdende dranken en het bevorderen van sociale vaardigheden.

Daarnaast krijgen elk seizoen zes jongeren de kans een intensieve stage te lopen binnen de organisatie van Den Helder Suns of bij bedrijven die aan de club zijn verbonden. Doel daarvan is de maatschappelijke betrokkenheid te verhogen en de stap naar betaalde arbeid kleiner te maken. De jongeren worden tijdens hun stage begeleid door professionals van welzijnsorganisaties en door een begeleider van de Suns. Een van de eerste jongeren in dit project fungeert nu tijdens de clinics als tolk voor de Amerikaanse spelers, verricht tijdens de thuisduels van de Suns kassawerk en begeleidt toeschouwers naar hun plek. Deze jongere heeft via het programma 'Suns Scoort met Assist' inmiddels zelfs al een parttime baan gevonden bij een locale pizzeria.

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF